Kiemelt hírek Szentes

Sikerre ítélt darab – sikeres szentesi bemutatója

Szentesen, a Tóth József Színház és Vigadóban október 25-én a Jövőre, veled, itt 2. című előadást láthatta a közönség a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadásában.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és belső tér
Néhány hónappal ezelőtt volt a Jövőre, veled, itt második részének premierje Kecskeméten, ami már akkor is nagy sikert aratott, könnyed nyári kikapcsolódás jelentett.
Ezúttal Szentesen, a Tóth József Színház színpadán randevúzott titokban Doris és George, akik huszonöt éve szeretik egymást, és évente egyszer találkoznak, pedig már mindketten családot alapítottak.
A darab hat jelenetből áll, felvonásonként három-három, és az egyes jelenetek között öt év telik el. A kezdeten a főszereplők nagyjából az ötvenes éveik elején járnak, és egészen 80 éves korukig kísérhetjük figyelemmel életük alakulását.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és belső tér
Összességében az öregedésről is szól ez a darab, arról, hogyan éli meg ezeket egy nő, és hogyan egy férfi? Mennyire tudják méltósággal viselni az elmúlás gondolatát?
Érdekes megoldás, hogy a nézők végig látják a jelenetek közötti átalakulás folyamatát. A rendező betekintést enged a nézőknek abba a folyamatba, hogyan, mennyire és miképp változik a férfi, illetve a nő (a sminkes, a fodrász jóvoltából). Van, akit ez zavart, mások viszont kifejezetten remek ötletnek tartották.
Bernard Slade romantikus vígjátékát Danyi Judit és Hegedűs Zoltán főszereplésével, Szerednyey Béla rendezésében láthattuk.
A két szereplő között azonnal észrevehető volt az összeszokottság, mozdulataik „összehangoltak” voltak, ha valamelyikük tévesztett (ritkán), a másik igyekezett azt „elhomályosítani”.
Nagyszerű dolog, hogy ezt a kétszemélyes vígjátékot (és ennek az első részét is) egy (és ugyanaz a) színészházaspár játszotta el a kecskeméti színházban. Az élethelyzeteket egy részét jól ismerhetik, (át is élhették), a házas élet humoros perceit, óráit élethűen tudják előadni.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, ülő emberek és belső tér
Sikerült megtudni, hogy számukra, a színészi pályájukon fontos ez a szerep, és hogy ezzel (a két részt egybevetve) bejárták az egész országot. Azt is elmondták, hogy nagyon elnyerte tetszésüket a Tóth József Színház megújult épülete, gratuláltak a városnak ehhez a szép színházhoz

Vélemény, hozzászólás?