Hírek Kiemelt hírek Szentes

Sikerrel vették az akadályokat a Boros diákjai

A 2021/2022. tanév Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyére (ASZÉV) a HSZC Boros Sámuel Technikumból 3 ágazatban 32 tanuló jelentkezett. A versenyek célja a szakmai érettségi vizsgára való eredményes felkészülés, a személyre szabott fejlesztés támogatása, illetve a differenciálás elősegítése az oktatásban, és a tehetséges tanulók számára lehetőséget biztosítson tudásuk összemérésére.
A verseny 3 fordulóból állt, az I. fordulóra a tanuló saját iskolájában került sor, míg a II. és III. fordulót Hódmezővásárhelyen, illetve Szolnokon rendezték. A Boros-tanulói eredményesen szerepeltek, hiszen összesen 7 fő jutott be az ország legjobbjai közé.
Eredményeik a következők:
+ Egészségügyi ismeretek:
Nagy Dorka 12. helyezés
Tóth Hanna 20. helyezés
+ Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek:
Szatmári-Nagy Zoltán 16. helyezés
Piti Petra 20. helyezés
Kocsis Péter 22. helyezés
Tompai Petra 25. helyezés
+Közgazdasági ismeretek:
Katarof Patrícia 11. helyezés
Az országos versenyen elért helyezés nem csupán kimagasló teljesítményt jelent. A versenyzők felsőoktatási felvételi többletpontot is szerezhetnek a felsőoktatási intézmény által – az adott szakra – meghatározottak szerint.
Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáraiknak (Egészségügyi ismeretek: Bolyánné Szamosközi Gabriella Dudás-Szabóné Deák Judit, Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek: Deákné Horváth Mónika, Pósa István, Somosné Puskás Krisztina, Közgazdasági ismeretek: Bartuczné Józsa Anikó, Sebesiné Kulcsár Krisztina, Szigetiné Mészáros Zsuzsanna).
Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember és , szöveg, amely így szól: „KATAROF PATRÍCIA KOCSIS PÉTER NAGY DORKA PITI PETRA SZATMÁRI NAGY ZOLTÁN Az ASZÉV verseny országos döntőjének résztvevői BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK! TOMPAI PETRA TÃTHHANNA HANNA”

Vélemény, hozzászólás?