Hírek Kiemelt hírek Szentes

Sinka “Popey” Zsolt félszázadik világrekordja

Sinka “Popey” Zsolt az Egyesült Arab Emírségekben sikeresen megcsinálta 50. világrekordját!
Ez év március 10-én a Sinka család átköltözött Fujairah-ba. Néhány nap múlva Fujairah Adventure hívta meg egy egyeztetésre, akinek nem más az igazgatója mint HE Saeed Al Memari. Ő az első Emarati, aki minden magasabb hegyet megmászott, négy alkalommal volt a Mount Everesten, jelenleg a K2 csúcsa felé tart.
Fujairah-ban április 11-én, 4 hetes kemény felkészüléssel kezdődött a világcsúcs kísérlet – a Fujairah Adventure szervezésében.
– Ebben az évben olyan rekordokat terveztem felállítani/megdönteni, amiket remélhetőleg nem dönt meg senki… Mivel a “leg”-ek országában élek, ahol nem ismerik a lehetetlent, így ez magától értetődő számomra – kezdte “Popey” a világrekord körülményeinek ismertetését.
– Az első rekordom (ami Szentesen volt) tűzoltó autókkal kezdődött, emlékeztek? Miért ne lett volna az 50. rekord is az?! Innen jött az ötlet, hogy a jelenlegi lakóhelyünk legnagyobb tűzoltó gépjárművét húzzam el foggal, méltán lezárva ezt a kategóriát. A felkészülés nagyon jól sikerült, a világrekord teljesítését még az extrém meleg sem akadályozta meg.
Mik a közeli tervek?
– A következő Guinness World Record-ot ez év végére tervezem, ami szintén olyan lesz, amit szerintem nem döntenek meg.
Az sem kizárt, felkészülésem egy részét Magyarországon töltöm majd, hiszen közel 2 éve nem voltunk otthon, szeretnénk hazalátogatni is.
Popey partnere és a szervezője a Fujairah Adventures, a rekordok fővédnöke His Highness Sheikh Abdullah Bin Hamad Al Sharqi, a Fujairah Emírség sportokért felelős konzulja.
Hivatalos adatok:
– Truck MT weight 8.970 kg
– Water tank MT weight 30.780 kg
– Water in the tank is 15.000×3.78 Gallons= 56.700kg
Full weight: 95.450kg
Pulling only with Teeth 18.9 meters

 

Vélemény, hozzászólás?