Hírek Kiemelt hírek Szentes

Sminkmester a kávéházban

Szentesen, a Petőfi Caféban rendezett Közéleti Kávéház sorozat márciusi, a Nőnap előtti estére szervezett vendége Gila Olga, országos hírű sminkmester, filmes-színházi maszkkészítő volt. (Persze tanárként is dolgozik, de azért az érdeklődés középpontjában ezúttal a smink, és az azt körülvevő sokszínű „élet” volt.)

Ezúttal is dr. Dobos András volt a házigazda, a biztos kérdező (kérdezőbiztos), aki természetesen kifaggatta a „főszereplőt” az életrajzáról.  Például arról, hogy miért él még mindig Szegváron?, milyen diplomái vannak?, hol és miért sajátította el a smink szakma fortélyait?, vannak-e kedvenc sminkjei?, a szakmán belül milyen irányba szeretne tovább lépni?…

 

 

A kávéházban – dekorációként – „gila olga” fotókat-, sminkeket-, frizurákat helyeztek el, illetve werkfilmek segítségével bepillanthattunk jellegzetesebb munkáiba. Megtudhattuk az egyre többször kiérdemelt nemzetközi sikereket, azok háttér titkait.

 

 

Egyebek mellett megtudhattuk, hogy szabadidejében szívesen néz olyan filmeket, amelyekben misztikus lények szerepelnek. A krimisorozatokat is kedveli, mert új ötleteket leshet el belőlük, de mostanában inkább a horror, mint smink lehetőség foglalkoztatja.

Ki máson készülhetett el egy jellegzetes smink, mint az est házigazdáján. Ez a munka, a beszélgetés, a közel egy órás közösen eltöltött program mind- mind a jó hangulatot árasztotta.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?