Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Sok versenyző, jó eredmények a Szentesi Dobóversenyen

A Maximus SE, a Szentes Város Önkormányzata támogatásával április 24-én a Pusztai László Sporttelep rendezte meg a hagyományos Szentesi Dobóversenyt, amely a „régóta várt” versenylehetőséget biztosította a sportolók számára.
A pandémia időszakában nem volt egyszerű a szervezés, de már januárban elkezdtük – mondta Benkő István a verseny fő szervezője. Hozzátette: az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy meg tudják-e tartani, de végül a kormány-intézkedések ezt lehetővé tették, a szövetség engedélyével a versenyzőknek nem kellett maszkot sem viselnie.
Népes mezőny gyűlt össze – Nyíregyházától Győrig, ide vehetjük Pécs városát is, az ország számos településéről érkeztek dobó atléták. Elsősorban az utánpótláskorúaknál fordult elő, hogy egy-egy versenyszámban 20-25 fő is nevezett.
Kiemelkedő (nemzetközi szintű) eredmény született a férfi diszkoszvetésben: a győzelmet kiváló egyéni csúccsal, 65.20 méterrel a nyíregyházi Szikszai Róbert szerezte meg, ezzel néhány centiméter híján teljesíthette volna az olimpia szintet. A versenyt követően nyilatkozott:
A házigazda Maximus SE atlétái igen jól szerepeltek: két győzelem született a gyermekkorosztályban – Juhász Anett és Juhász Janka, a női diszkoszvetést pedig megnyerte Kocsis Alexandra. A szentesi Dudás Vencel a férfi diszkoszvetés erős mezőnyében a 6. helyen végzett.
Valamennyi versenyszám (18) első három helyezettje érem díjazásban részesült.

Vélemény, hozzászólás?