Kiemelt hírek Szentes

Sokoldalú arckép a telekkönyvesről

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Szentes Városi Könyvtár, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával március 28-án folytatta az Arcképek Szentesről sorozatát, melynek ezúttal István Ferenc, nyugalmazott telekkönyves volt a vendége.

A sokoldalú közéleti emberrel Szobota Imréné, az egyesület elnöke beszélgetett. Bevezetésképpen maga a vendég beszélt eddigi életéről.1948-ban született Szentesen. Tanulmányait az Alsóréti, majd a Köztársaság téri általános iskolában kezdte. A Közgazdasági Technikumban érettségizett 1966-ban, ez után az autószerelő szakmunkás-bizonyítványt is megszerezte.

1968-ban a Szentesi Járásbíróságnál telekkönyvesként kezdett dolgozni, majd hasonló feladatkörben a szentesi- illetve a csongrádi Földhivatalnál 2007-ben történt nyugdíjazásáig.

A szakmától ezután sem szakadt el – 2009-től a telekkönyvvel kapcsolatos kutatómunkát végez a Csongrádi Levéltárban. Első számú szenvedélye a lósport – 1980-tól 23 évig saját lovai voltak. 1988-tól fogathajtó versenybíróként is működött.

A beszélgetés során szóba kerültek István Ferenc kedvencei, hobbijai:

– autó: Trabant

– motor: Csepel 250, Pannonia P10

– város: Csíkszereda, Szentes, Csongrád

– táj: Székelyföld, Gyimesek, 1000 éves határ

– a lovak, a fogatok, a fogathajtás

– a zene

A diskurzus önfeledt dalolással, és István Ferenc muzsikálásával zárult.

 

 

Vélemény, hozzászólás?