Hírek Kiemelt hírek Szentes

Sokoldalú grafikus, aki népszerűsíti is műfaját

Szentesen a Gólyás Házban, a művészi linómetszésről tartott interaktív foglalkozást Szilvási Kinga grafikus. A július 2-án megrendezett programon a résztvevők linóleum metszés és nyomtatás egyáltalán nem könnyű, de olykor varázslatos világát ismerhették meg, egészen az alapoktól.
Ezt az alkalmat használtuk fel arra, hogy (újfent) bemutassuk a fiatal művészt, és beszélgessünk néhány percet munkájáról, alkotói pályájának éppen aktuális szakaszáról.
A debreceni születésű Szilvási Kinga már tizenéves korában elkötelezte magát a képzőművészettel, az alkotói tevékenység izgalmas folyamatával.
Az eleinte festészet-irányú érdeklődését hamar felváltotta a grafika iránti szeretet és ragaszkodás, bár (inkább csak rendelésre) még napjainkban is készít festményeket.
Nemcsak megszerette a képzőművészetet, de fejlődése érdekében sokat (majdnem folyamatosan) képezte magát, hogy még jobb legyen. Szerzett képgrafikusi OKJ-s bizonyítványt, amit főiskolai ábrázolás-grafika szakos diploma követett. A mesterképzést is elvégezte a Metropolitan Egyetem design – és művészetmenedzsment szakján.
Számos hazai és nemzetközi tervező- és alkotó versenyen vett részt, ami keresztül még tovább gyarapította művészi tapasztalatait.
A vele készült interjúban azt is elmondta, hogy szívéhez a grafikák állnak legközelebb. Leginkább kedvelt technikái: linóleum metszet, a rézkarc, és az aquatinta.
A családias hangulatú workshop képeit:

Vélemény, hozzászólás?