Kiemelt hírek Szentes

Sokszínű, vidám hangulatú nemzetközi tábort zártak Szentesen

A szentesi Árpád Szabadidős Sportklub ebben az évben is (06.24-06.28.) megrendezte a már hagyományos Nemzetközi Kézműves Gyermektáborát a helyi, valamint a gyergyóremetei, újszentesi és zentagunarasi határon túli magyar gyermekek részvételével.

A hét folyamán a kézműves és játékos sport programok mellett a táborozók jártak a Fridrich fényírdában, megtekintették a Vasúttörténeti Gyűjteményt és a Tűzoltó múzeumot, lovas kocsikáztak, ismerkedtek a helyi repülőtér lehetőségeivel, és persze strandoltak.

A szállásuk a Terney Béla kollégiumban volt, az étkezést a Galéria Kávéház és étteremben oldották meg.

A tábort június 28-án ünnepélyesen zárták, ahol Krausz Jánosné a sportklub elnöke értékelte a tábort, búcsúztatta a vendégeket. Léhi Gábor, a klub örökös elnöke – meglepetésként – verssel köszöntötte a táborozókat.

A táborlakók énekkel, versmondással köszönték meg a szervezők munkáját. A táborzárón – amely közös palacsintázással fejeződött be – minden gyermek kapott ajándékot, szentesi emléket.

Végül a táborozók megkoszorúzták a Széchenyi ligetben található Gyermekbarát Emlékműt.

A szervezőktől a táborral összefüggésben azt is megtudtuk, hogy gyergyóremeteiek (Hargita megye) is megrendezik nyári kézműves táborukat, melyre magyar általános iskolás korú gyermekeket várnak július 22-26 között. Utazás mikrobusszal, szállás: erdélyi vendéglátó családoknál. Jelentkezni a klub Szentes, Kiss Bálint u. 3. szám alatti irodájában még lehet.

Vélemény, hozzászólás?