Csongrád Hírek

Soron kívüli rágcsálóirtás az esőzés miatt a Bökényben

konténer

A csongrádi Bökény városrészben rendszeresen kell a rossz állapotú kukák közelében és a csatornákban elszaporodott patkányokat irtani, hiszen ez – amellett, hogy kellemetlen, félelmet keltő, de  – közegészségügyi veszélyt is rejt magában. A vasárnap éjszakai nagy mennyiségű eső kiűzte rejtekhelyeikről a rágcsálókat és egyes helyeken tömegesen jelentek meg, nem kis riadalmat keltve a lakókban. A Városellátó Intézmény azonnal megrendelte a soron kívüli irtást a Bökényben.

A rágcsálók elszaporodásának kedveznek a rossz állapotú fém konténerek. Ezek a szemétgyűjtők a lakóközösségek tulajdonában vannak. A legtöbb konténernek a rozsda már kimarta az oldalát, alját, méretes lyukak tátonganak rajtuk, szabad utat engedve a rágcsálóknak.

A lakóközösségeknek lehetőségük van olyan új gurulós műanyag konténerek beszerzésére, amelyekbe nem jutnak be az állatok, nem folyik belőle ki a bűzös lé, esztétikusabbak és könnyebben tisztán is tarthatók.

A Zöld város projekt keretében megújulnak az utcák, a felújítás után pedig záros határidőn belül bevonják őket, úgy viszik el kiüríteni a konténereket, hogy azok már nem kerülnek vissza a helyükre, pótlásukról a tulajdonosoknak kell gondoskodni. Erről természetesen a lakóközösségek értesítést kapnak, hogy még időben megrendelhessék az új, műanyag konténereket.

A Bökényben egyébként már több helyen, több lépcsőháznál ilyen műanyagkonténerek vannak, amelyek beváltották a hozzá fűzött reményeket, higiénikusabbak elődjeiknél.

3 Responses

Vélemény, hozzászólás?