Hírek Kiemelt hírek Szentes

Spanyol vasútmodellezők jártak a vasútgépészeti gyűjteményben

Ezekben a napokban, szeptember 4-9. között Budapesten tartja 69. kongresszusát a MOROP, az az európai szövetség, amely egyesíti a vasút és a vasútmodellezők nemzeti szövetségeit.
A kongresszus programjának egy részét az egyik tagszervezet, a Magyar Vasútmodellezők és Vasútbarátok Országos Egyesülete állította össze. Nekik köszönhetően szeptember 8-án a kongresszus résztvevői közül mintegy 60 spanyol, olasz, német, angol, és természetesen magyar vasút-barát szakember látogatott Szentesre, a Szentesi Motorgarázs – Gépészeti Gyűjteményébe.
A vendégeket Valkai Csaba, a gyűjtemény gondnoka és vezetője köszöntötte, illetve kalauzolta a vasúttörténeti park egyes, kuriózumnak számító helyére.
A látogatás idején már látható volt a vitéz Lőcsey Dezső által összeállított és gondozott Vasútmodell Kiállítás, amely a nagyközönség számára szeptember 9-és 11 között tekinthető meg az említett helyszínen.
Vozáry György, a (MAVOE) alelnöke köszönte meg a szentesieknek -a külföldiek nevében is – a szívélyes fogadtatást, a baráti- és szakmai tapasztalatcserét:
https://youtu.be/YVh157pLGXM

Vélemény, hozzászólás?