Hírek Kiemelt hírek Sport Szentes

Speciális olimpia lesz Szentesen

Szentes Város Önkormányzata és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) június 17-én felvezető sajtótájékoztatót tartott a Szecessziós Házban. Szentesen (2021. augusztus 26-29. között) rendezik meg a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékokat, ennek néhány részletét ismertették a szervezők.
A tájékoztatón jelen volt:
– Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere, a rendezvény fővédnöke
– Kiss Csaba István, Szentes város alpolgármestere
– Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke
– Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a MSOSZ nagykövete, olimpiai bajnok magyar úszó
– Dr. Jády György, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség országos sportigazgatója
– Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere
– Pohl Anette, a Szentesi Szervező Bizottság szakmai vezetője
– Vass Ákos, a szentesi Esély a Mosolyra Alapítvány sportolója
Szabó Zoltán Ferenc üdvözölte a megjelenteket, a szervezőket, a támogatókat. Örömét fejezte ki, hogy a nemzeti sportváros ilyen rangos verseny lebonyolításában vehet részt. A következő időszak szempontjából is előremutató, hogy Szegvár és Szentes közösen veszi ki részét a szervező munkából – mondta. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a nemzeti játékok után is töretlen lesz a város és a szövetség közötti együttműködés.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Lengyel Lajos röviden ismertette az eddig megrendezett játékok helyszíneit, sikereit – a legutóbbit (viszonylag régen, 2006-ban) Kecskeméten valósították meg.
Az idei, VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékokon 600-800 fő vesz részt (szervezők, versenyzők edzők), 16 versenyszámban mérik össze tudásukat.
A Szentesen rendezendő Olimpiai Nyári Nemzeti Játék a 2023-ban, Berlinben sorra kerülő Nyári Világjátékok fontos megelőző, kisérőeseménye, egyben előválogatója lesz.
Augusztus 26-án lesz a Játék ünnepélyes megnyitója, 27-28-án naponta 9-15 óráig zajlanak a versenyek (Szentesen, Szegváron a torna sportág).
Augusztus 28-án este lesz a záróünnepély – zenés programmal.
Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke (is) reméli, hogy a versenyeket, eseményeket minél több szentesi, Szentes környéki lakos megtekinti, szeretettel várjuk az érdeklődőket – tette hozzá az elnök.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Wladár Sándor hozzászólásában arról beszélt, hogy mennyire fontos a közelgő Nemzeti Játék abból a szempontból, hogy erőteljesen növelheti a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségét a sport terén, keményen hozzájárulhat a sportolók Világjátékra való felkészüléséhez.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló
Szabó Tibor György minden erővel támogatja a közös rendezést, bízva abban, hogy a nagyközség megfelelő szakmai feltételeket tud biztosítani a lebonyolításhoz.
Pohl Anette, a Szentesi Szervező Bizottság szakmai vezetője kijelentette: a játékokig hátralévő időben mindent megtesznek azért, hogy magas szakmai színvonal valósuljon meg a rendezvény.
Vass Ákos, a szentesi Esély a Mosolyra Alapítvány sportolója közvetlen szavakkal hívta meg sporttársait az eseményre, jó küzdelmeket kívánva.
Ezt követően Szabó Zoltán Ferenc, Lengyel Lajos és Szabó Tibor György kézjegyével látta el a VII. Speciális Olimpia Nyári Nemzeti Játékok megvalósítását célzó dokumentumot.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember és álló emberek
Videó-összefoglaló:

Vélemény, hozzászólás?