Kiemelt hírek Sport Szentes

Speciális triatlon a speciális élethelyzetben lévőknek

A Szentes Városi Gondozási Központ szervezésében július 29-én sportos rendezvényt szervezett az ellátottak részére. A meghívott csapatok gyülekezése és regisztrációja után Horváth Zoltán, a Dél-Alföld Sportjáért Egyesület elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Puskásné Halál Ágnes intézményvezető köszöntötte a helyből és Derekegyházról érkezett résztvevőket. Az utóbbi években 5. alkalommal, összesen öt helyszínen szerveztek már sportos rendezvényt, és az mindig nagy sikernek örvend – mondta el köszöntőjében Puskásné.
Hozzátette: minden egyes alkalommal újítást vezetnek be, így történt az idén is, ezúttal speciális triatlon szerveztek. Most háromféle sportágban mérhették össze tudásukat a jelenlévők: nordic walking, bocha és vízitorna
.
A köszöntő után Dósai Molnár Szilvia csoportos bemelegítő tornát tartott a mintegy 50 jelenlevőnek, majd elkezdődött a triatlon a Pusztai László Sporttelepen, a Kurca-partján és a Sport és Üdülőközpont területén.
A résztvevőket Kádár Viktória segítette a nordic walking technika elsajátításában, a rendezvényen pedig Kósa Nikolett vezetésével sétáltak a Kurca parton.
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, álló emberek, szabadtéri és fa
A jelenlévők fele bocházott. A tréner itt Dósai Molnár Szilvia volt, aki több alkalommal is előzetesen edzette a fogyatékkal élőket. A szakember ismertette a szabályokat, illetve vezette a játék menetét.
A frissülést és a szünetet követően az Üdülőközpontban már várták a résztvevőket, ahol az átöltözést követően Pengő Erzsébet úszóedző tartott sajátos vízitorna gyakorlatokat a fogyatékkal élőknek. Köszönet a Sport és Üdülőközpont vezetőjének és munkatársainak segítő támogatásukért.
A programterv után szabadon használhatták az uszoda létesítményeit, welness elemeit. Az ebédet követően mindenki kellemes élménnyel távozott, várva a következő találkozás lehetőségét.
A rendezvényt a Dél Alföld Sportjáért Egyesület, a Szentesi Sport és Üdülőközpont és a dr. Papp László Városi Sportcsarnok támogatta.

Vélemény, hozzászólás?