Kiemelt hírek Szentes

Sport és jótékonyság – Családi Futónap Szentesen

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és az Árpád-Agrár Zrt. Családi Futónapot szervezett október 27-én Szentesen, a nagyhegyi városrészen.

Családi Futónap

Sport és jótékonyság – Családi Futónap Szentesen(Képmelléklettel)A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és az Árpád-Agrár Zrt. Családi Futónapot szervezett október 27-én Szentesen, a nagyhegyi városrészen.A gyülekezés (a depo) a Szarvasi úti Nagybani Zöldségpiac parkolójában történt, ahol Móra József önkormányzati képviselő „rajtoltatta le” a futókat. Beszélt a távok teljesítése közben látható „nevezetességekről”, különlegességekről, majd indította a mezőnyt. A résztvevők 5 és 10 kilométert futhattak, gyalogolhattak. Sokan jöttek családok, egyének, profi és amatőr futók, a kéthetes gyermektől kezdve a nyugdíjasokig bezárólag, két gyermekével együtt lefutotta a távot Jakab Péter, az SZTE MGK dékánhelyettese is. A felnőtteknek 500.- ft. nevezési díj is volt, amely egy enyingi, gerincvelő eredetű izomsorvadással küzdő, kétéves kisfiú, Levente orvosi beavatkozásának finanszírozására adományoztak. Emellett egy szentesi édesanya, Bakos Noémi is szervezett gyűjtést, számára önkéntes adományokat ajánlottak fel a jelenlévők a helyszínen. A Levente teljes gyógyulását eredményező kezelés 700 millió forintba kerül, amelyhez eddig 230 millió forintot sikerült összegyűjteni. Közlése szerint ahhoz, hogy az SMA betegség kezelése eredményes legyen és a gyermek lábra álljon, a kisfiúnak kétéves koráig meg kell kapnia azt, így a gyűjtésre október végéig van lehetőség. A segítő szándékúak a Civil Jótékonysági licit Facebook-oldalon találhatják meg az Összefogás Levente Lépteiért Alapítvány számlaszámát. A rendezvényen jelen volt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere is, aki elmondta, hogy az önkormányzati intézményeken keresztül csatlakozni fognak a kezdeményezéshez.A családias programon (a szentesi EFI és a Szentesi Vöröskereszt jóvoltából) volt még vérnyomás-, vércukor-, testzsír %-mérések a rajtnál, gyermek arcfestés, gyógytea kóstoló – a befutóknak ajándékcsomag.Képmelléklet:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3191365027601299

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. október 27., vasárnap

A gyülekezés (a depo) a Szarvasi úti Nagybani Zöldségpiac parkolójában történt, ahol Móra József önkormányzati képviselő „rajtoltatta le” a futókat. Beszélt a távok teljesítése közben látható „nevezetességekről”, különlegességekről, majd indította a mezőnyt.

A résztvevők 5 és 10 kilométert futhattak, gyalogolhattak. Sokan jöttek családok, egyének, profi és amatőr futók, a kéthetes gyermektől kezdve a nyugdíjasokig bezárólag, két gyermekével együtt lefutotta a távot Jakab Péter, az SZTE MGK dékánhelyettese is.

A felnőtteknek 500.- ft. nevezési díj is volt, amely egy enyingi, gerincvelő eredetű izomsorvadással küzdő, kétéves kisfiú, Levente orvosi beavatkozásának finanszírozására adományoztak. Emellett egy szentesi édesanya, Bakos Noémi is szervezett gyűjtést, számára önkéntes adományokat ajánlottak fel a jelenlévők a helyszínen.

A Levente teljes gyógyulását eredményező kezelés 700 millió forintba kerül, amelyhez eddig 230 millió forintot sikerült összegyűjteni. Közlése szerint ahhoz, hogy az SMA betegség kezelése eredményes legyen és a gyermek lábra álljon, a kisfiúnak kétéves koráig meg kell kapnia azt, így a gyűjtésre október végéig van lehetőség.

A segítő szándékúak a Civil Jótékonysági licit Facebook-oldalon találhatják meg az Összefogás Levente Lépteiért Alapítvány számlaszámát.

A rendezvényen jelen volt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere is, aki elmondta, hogy az önkormányzati intézményeken keresztül csatlakozni fognak a kezdeményezéshez.

A családias programon (a szentesi EFI és a Szentesi Vöröskereszt jóvoltából) volt még vérnyomás-, vércukor-, testzsír %-mérések a rajtnál, gyermek arcfestés, gyógytea kóstoló – a befutóknak ajándékcsomag.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3191365027601299

Vélemény, hozzászólás?