Kiemelt hírek Sport Szentes

Sportbarátok búcsúja Kánvási Józseftől

Tragikus hirtelenséggel, fiatalon hunyt el Kánvási József, a szentesi vízilabdasport talán legnagyobb szívű szurkolója.

Józsi (mert mindenki így hívta) igazi humanista drukker volt. Legyen a női, vagy a férfi csapat, legyen utánpótlás, vagy felnőtt, ő mindig ott volt a medence partján és szöveggel, zenével, tánccal buzdította szeretett klubjának csapatait.

Különösen, ha az átlagosnál nagyobb volt a tét, számára természetes volt, hogy elkíséri a csapatot, és az ellenfelek uszodáiban is a leglelkesebben szurkolt. Talán ezért is nagyon sok barátja volt más csapatok szurkolói közül is.

Az, hogy a helyi uszodában szinte mindenki ismerte, az nemcsak szálfa termetének köszönthetően. Mindenkivel képes volt gyorsan megismerkedni, barátságot kötni, legfeljebb meccs közben nem engedett a kék-piros a szívből…

Március 26-án, a dr. Rébeli-Szabó József uszoda (a fedett rész alapköve) előtt elhelyezett fotó portréja előtt emlékeztek rá testvére, barátai, szurkolótársai, ismerősei, a Szentesi VK vezetősége, felnőtt férfi és női csapata, a Köménymag és a Patriots szurkolók.

Bocskay István mondott rövid emlékező beszédet. Kiemelte, hogy Józsi nagyon kedves, becsületes, mások irányában mindig segítőkész ember volt, akire bármiben lehetett számítani. Elhangzott az is, hogy már gyermek korában igazi közösségi ember volt, jó eszű tanuló, nagyon jó tanulmányi eredménnyel.

A búcsúzó megemlékezésen jelenlévők mécsest helyeztek el a fotóportré előtt, majd egyperces néma csendben emlékeztek Kánvási Józsira, aki él 35 évet…..

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?