Kiemelt hírek Szentes

Sportos, evős, mulatós Falunap Magyartésen

Magyartésen július 21-én rendezték meg az V. Falunapot. A Szentesi Művelődési Központ és Kovács János, a körzet önkormányzati képviselőjének szervezésében számos programot bonyolítottak le, melyen a helyi lakosok közösen, hasznosan és vidáman tölthették el napjukat.

A teljesség igénye nélkül megemlítjük, hogy ezen a napon megrendezték  az Erős Emberek versenyét, asztalitenisz versenyt, gumicsizma hajító versenyt, kosárra dobó versenyt. A Vöröskereszt Szentesi Szervezete palacsintával kínálta vendégeit, a Szentesi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai szűréseket végeztek, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség bemutató tartott.

A gyermekeknek volt kézműves foglalkozás, ugráló vár, arcfestés, csillámfestés, „traktorozás”, ügyességi játékok, kutyás bemutató. Természetesen működött a büfészolgáltatás, kürtöskalácsot sütöttek, vattacukrot árusítottak.

A nap „fénypontja” a főzőverseny volt, melyen 15 csapat vetélkedett, és győzött – hiszen nagyon ízletes étkek készültek. A hagyományos pörköltek mellett készült például Magyartési Legényt fogó gulyás, vagy Csirkezúzás körömpörkölt. ’Versenyeztek’ a magyartési legfinomabb sütemények is.

Egész nap folyamán dj. Hortobágyi Gyula volt a hangulatfelelős, késő délután még besegített a mulatozásba Horváth Zoltán.

 

 

Vélemény, hozzászólás?