Hírek Kiemelt hírek Szentes

Sporttörténeti kiállítással segít a Koszta József Múzeum

Kiállítást szervez a leégett Szentes Városi Sportcsarnok történetéről a Koszta József Múzeum. A nettó árbevételt pedig felajánlja a dr. Papp László Városi Sportcsarnok helyreállítási alapjába. A múzeum várja azoknak a relikviáknak, fotóknak, sporttörténeti emlékeknek a felajánlóit, akik hozzájárulnának a tárlat megrendezéséhez.
A Koszta József Múzeum december 30-án sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a városi sportcsarnok helyreállítását a maga módján szeretné segíteni: kiállítást szervez a gazdag sportmúlthoz kapcsolódó relikviákból.
Irsai Farkas László, a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta: a jótékony célú kiállítás 2022. január 29-én nyílik majd, ahol a megépítéstől napjainkig mutatnák be a Sportcsarnok történetét, illetve kísérő rendezvényekként talk show-kat szerveznénk ismert sportolókkal.
A tárlat április végéig várja majd a látogatókat. A jegybevétel nettó értékét pedig a helyreállításhoz ajánlják fel. A szentesieket és a térség lakóit arra kérik, akinek van olyan relikviája, érme, fotója vagy más egyéb sporttörténeti emléke, amelyet szívesen felajánlana, január 15-ig juttassa el a Múzeumhoz. Ezeket letétben tartanák és visszaadnák, illetve akár elfogadják a múzeum számára. A felajánlásokat először a 70/508-4614-es telefonszámra, vagy az igazgatosag@kosztamuzeum.hu-ra jelezzék.
Bocskay István, a kiállítás nagykövete kiemelte, Szentes az ország azon 8 településének egyike, amely a Nemzet Sportvárosa címet viseli, ehhez méltóan pedig a kiállított tárgyak a továbbiakban egy önálló sportmúzeumban is helyet kaphatnának.

Vélemény, hozzászólás?