Kék hírek Kiemelt hírek Térség

Strandokon a rendőrök

Csongrád-Csanád megyében a strandokon is látnak el járőrszolgálatot a rendőrök. A cél az, hogy felhívják a figyelmet arra, a kikapcsolódás során is ügyelni kell a vagyonbiztonságra.
A tolvajok kedvelt nyári helye lehet a strandok, uszodák környéke. Loptak már strandpapucsot, szemüveget, napolajat, esetenként azonban komolyabb dolgokat is, például mobiltelefont, tabletet, pénztárcát. A tömegben nem feltétlenül tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és a kijárat felé indul vele. Ráadásul a strandlopások a tényleges kár mellett egyéb kellemetlenséget, bosszúságot is okozhatnak a károsultaknak – elég belegondolni, milyen következményi lehetnek egy telefon, irattárca vagy lakáskulcs eltulajdonításának.
Hogyan előzhetjük meg a bajt?
*A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat (főleg ha nem megoldható azok biztonságos elhelyezése, őrzése) hagyjuk otthon.
*A magunkkal vitt csomagok, táskák, értéktárgyak még rövid időre se maradjanak őrizetlenül! (Nem zárható öltözőben, szekrényben sem!)
*A törölközővel, pléddel, ruhadarabokkal letakart csomagok, tárgyak nincsenek biztonságban!
*Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, zárható szekrényt, boxot.
Ha erre nincs lehetőség, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk.
*A parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéktárgyat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el.
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei visszatérően ellenőrzik a strandok területét, segítséget nyújtva ezzel a lakosságnak.
(f.: Cs-Csmi RFK.)
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, katonai egyenruha és szabadtéri

Vélemény, hozzászólás?