Kiemelt hírek Szentes

Straub Dezső volt a Szentesi Szalon vendége

A Tóth József Színház szeptember 3-i megnyitása óta havi négy alkalommal rendeznek Szentesi Szalon esteket, ahol közismert személyiségek engednek bepillantást életükbe, sikereikbe, kudarcaikba.
Legutóbb, november 15-én Straub Dezső, Jászai Mari díjas színész, rendező, énekes, konferanszié volt a Szalon vendége. Torday Henrietta, a színház munkatársa arról faggatta, hogy egy színházi rendező vajon hogy rendezi a saját életét?
Aki végig hallgatta a mintegy másfél órás beszélgetést, az nem csak erre kapta meg a választ, hanem arra is, hogy boldogság vagy küzdelem jellemzi jobban Straub Dezső életét.
Képekkel illusztrált vallomásából megtudtuk, gyermekkorát a „csóróság” jellemezte, de itt, most a jóra emlékezett: Zsolnai Ágoston általános iskolai énektanárának pofonjára és összességében jóságára. Ekkor még fontos szerepe volt életében a focinak, majd mesélt a gyógyszerész tanulói létről, az énekesi pályájáról (operai, majd táncdalénekesi), és a színművészeti főiskolai évekről, melyet operett-musical osztályban „töltött el”.
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és belső tér
Az élmények közül nem maradhattak ki a haknik, az országjáró turnék. Hétvégenként általában 15 (!) fellépésük volt, ő kezdőként Latabár Kálmán, Rodolfó, Kabos László, Kazal László, Kibédi Ervin, Hofi Géza társaságában léphetett fel – tőlük sokat tanult.
A vidám színpadi dolgokról nem beszélt, „ha bármit mondok most, akkor egy szemét ember vagyok, majd ha letelik Tamás (Böröndi Tamás) tragikus halálának évfordulója”.
Az est folyamán több dalt is elénekelt a színművész, mikrofon nélkül, és még így is magával ragadta közönségét.

Vélemény, hozzászólás?