Hírek Szentes

Sulihét a Kosztában

„Már évtizedek óta” az őszi szünet előtti napokban rendezik meg a Koszta József Általános iskolában a SULIHÉT eseményeit. Az idén, október 24-27. között rendezték meg. Most is, mint mindig voltak hagyományos elemek, és persze újdonságok is.

Az első nap pályaorientációval telt, vagyis a tanulók különböző mesterségekkel ismerkedhettek meg – természetes mindenki az életkori sajátosságainak megfelelő tartalommal, hozzá illő módon. Volt különböző mesterségek bemutatása; információgyűjtés munkahelyeken; fórum.

Másnap délelőtt „Nyílt órákon mutatta meg magát az intézmény”. Délután pedig sokan kihasználták az „Én ezt gyűjtöm” kiállítás és csere-bere lehetőséget, vagy kézműves foglalkozáson vettek részt.

Nagy siker volt az „Édes kényeztetés” elnevezésű program. Szülő-nagyszülő és tanár kategóriában 25 fős gyermek zsűri pontozta a finomságokat. Négy szempont alapján 17 féle finomságot kellett megkóstolniuk és értékelniük a gyerekeknek, hogy kihirdessék a Koszta suli Sütikirályát és Sütikirálynőjét. Ezzel párhuzamosan a tornateremben folyt labdarugó kupa, az iskola felső tagozatos osztályai között.

A következő napon, október 26-án a tornateremben – óriási hangorkán közepette – az osztályok közti sorversenyeket 1-2.- 3.-4. osztályosoknak, néhány szülővel kiegészülve. Ebben az időben pedig a felsősöknek asztalitenisz bajnokságot rendeztek.

Képgaléria a sorversenyről:

navigate_before
navigate_next

 

A Sulihét utolsó napján a már hagyományos alsósok karaoke délutánja következett -„Énekeljük kedvenc dalainkat” címmel, a nyolcadikosok pedig szám háborúztak a Hősök erdejében.

Ekkor fogadták az elballagott 8. osztályosokat, ami tulajdonképpen egy „nosztalgialátogatásba” torkollott.

Program gazdag volt az idei Sulihét is, de még ennél is fontosabb: mindvégig kiváló volt a hangulat, és még szorosabbá vált diák-tanár- szülők közötti kapcsolat.

Képgaléria (f.: Koszta suli):

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?