Kiemelt hírek Szentes

Súlykontroll program a Welness Colosseumban

A HIKO Honkyokushin Alapítvány Szentesen, a Wellness Colosseumban három hónapos, ingyenes ELIT Súlykontroll programot szervezett és valósított meg. Az „Építsd újra önmagad” program egyik célja volt a lakosság egészséges életvezetéssel összefüggő készségeinek a fejlesztése, az állampolgárok életminőségének javulását elősegítse.

Shihan Brezovai Sándor 7. danos karate mester, a program menedzsere ehhez még hozzátette: szerették volna a résztvevőket a rendszeres testmozgásra ösztönözni. A három hónapos program során heti két edzést tartottak 15 fős csoportoknak, ahol a mozgásformák alapját a kyokushin karate, és a doors (funkcionális edzés) képezték.

Olyan gyakorlatokat állítottak össze asszisztensével, Bagi Alexandra 3. danos karate edző, világbajnoki második helyezett versenyzővel, amely hatékonyan segítik a célok megvalósítását, ugyanakkor messzemenően figyelembe vették a hölgyek –urak  teherbíró képességét, kímélték (amennyire lehetett) az ízületeket, inakat.

Az egészségfejlesztő, egészségvédő program végén jelentős eredményeket értek el a súlycsökkentésben, gyors ütemben növelték az erőszintet, láthatóan megszerettették a sport, a mozgás örömét.

Az első ilyen programot december 13-án zárták (a képek ott készültek), de ekkor is a mozgásé volt a fő szerep. A két vezető értékelte az elvégzett munkát, tulajdonképpen mindenki megdicsértek. A legjobb teljesítményt elérőket azonban külön is jutalmazták: Bereczki Biankát és Kóczán Katát, valamint Szecskóné Lakatos Katalint.

A következő csoportra, akik 2019 januárjában kezdik a munkát, már lehet jelentkezni a helyszínen.

 

 

Vélemény, hozzászólás?