Sport Szentes

Súlylökő párbaj!

Veszprémben, a város szívében május 9-én rendezték meg az ország első súlylökő párbaját, egy páros, köztéri súlylökő versenyt. Hogy az eseményen hiteles eredmények születhessenek, ezért geodéták mérték be a területet és eszerint alakították ki a szakemberek a pályát. A tér enyhe emelkedése miatt a dobókört egy emelvényen alakították ki a szervezők, a résztvevő 14 sportoló innen végezhette el kísérleteit.

Ilyen, vagy akár ehhez hasonló verseny sehol nem került megrendezésre még eddig. A szervezők tizennégy súlylökőt hívtak meg férfiakat, nőket különböző korosztályokból. A versenyzőket párokra osztották és így versenyeztek a város főterén felállított súlylökő pályán.

Minden korosztály a saját szerével lökött, így volt, aki három kilós szerrel és volt, aki hét kilós szerrel versenyzett. A szentesi Rakovszky Tibor egy kecskeméti ifjúsági versenyzővel, Beregszászi Renátával került párba. Márton Anita a kalapácsvető Orbán Évával. Így fordulhatott az elő, hogy a legjobb magyar női és férfi súlylökő az ötödik hatodik helyen végzett párjával együtt.

navigate_before
navigate_next

A verseny hangulatos volt, a helyszín kiválasztása tökéletes. Maga verseny jól szolgálta az atlétika ezen belül a súlylökés népszerűsítését.

(A címlap fotót a szervezők készítették.)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?