Kiemelt hírek Szentes

Sütőolaj-begyűjtési rendszer lesz Szentesen

Szentes a Biotrans Kft-vel partneri kapcsolatban alakítja ki a „házhoz menő” lakossági használt sütőolaj-begyűjtési rendszert, mely akár az Önök társasházában is elérhetővé válik – kezdte, az október 6-án a Közös Önkormányzati Hivatalban tartott sajtótájékoztatót Szabó Zoltán Ferenc Szentes polgármestere.

A rendszer lényege, hogy a lakosság zárt csomagolásban (PET-palackban, befőttesüvegben), tehát „cseppmentesen” helyezheti el a gyűjtőbe a náluk keletkezett használt sütőolajat és sütőzsírt – ezt már Cserháti László, a Biotrans Kft. képviselője mondta el.

A környezetvédelmi cég által kínált cseppmentes technológia kizárja, hogy az olaj beszennyezze a környezetet. A gyűjtőcég által ingyenesen telepített gyűjtőedényzetet a cég igény szerint cseréli és tisztára mosott, új edényt biztosít helyette.

A város és a cég szerződésének aláírását követően várhatóan november elején történik az edényzetek telepítése Szentesen. (Az is elhangzott. hogy a környező településekre is kiterjesztik ezt a tevékenységet.)

A csere minden esetben hétköznap, munkaidőben történik. A gyűjtést végző cég 100%-ban hazai tulajdonú vállalkozás. Szentesen 10, a lakosság számára elérhető nyilvános gyűjtőpont létesül.
(További részletek a videón.)

Tegyünk együtt ezzel az új szelektív gyűjtési lehetőséggel azért, hogy megóvjuk a környezetünket a káros anyagoktól!

Képek a sajtótájékoztatóról:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4509909499080172

Vélemény, hozzászólás?