Hírek Szentes

Szabadtéri színházi előadás a Kiséri városrészben

A Szentesi Gondozási Központ II. sz. Idősek Klubjában augusztus 17-én a Szentesi Városi Amatőr Színkör (SzeVASZ) tartott előadást. A társulat Kabaré válogatás címmel öt jelenetet mutatott be a klub szabadtéri közösségi terében.

 

A színházi előadásra is alkalmas területen jól érvényesültek a vígjátéki jelenetek, a szereplők is igyekeztek minél optimálisabban kihasználni a rendelkezésükre álló részeket. Egyenként a jelenetek, és együtt is az előadás nagy sikert aratott, a mintegy 70 fős közönség nagy tapssal jutalmazta játékukat.

Szatmári Nagyné Barna Edittől, az előadást szervező klub vezetőjétől megtudtuk, hogy már második alkalommal szerepel náluk a SzeVASZ, és már nemcsak ellátottaik, hanem a városrész lakói eljöttek megnézni a produkciót.

Dunai József, a színkört működtető egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy két éve működik a társulat, a Dózsa Házban található Padlás Színpad kapcsán már van állandó játszóhelyük is, de most már azt is elmondhatjuk, hogy „tájol a színkör”.  Darabjaikat játszották már a város több intézményében, valamint a környező községekben is.

Örömét fejezte ki, hogy előadásaik elnyerik a közönség tetszését, amit a nézőszámok alátámasztanak. Szívesen járnak Gondozási Központ klubjaiba is, jó érzéssel tölti el őket, hogy vidámságot vihetnek a gondozottak életébe.

 

Részlet az előadás egyik jelenetéből:

 

 

Vélemény, hozzászólás?