Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szakmabemutató nyári táborok Szentesen

Az elmúlt évhez hasonlóan ismét közösen szervezett nyári táborokat a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC), valamint a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Június 27. és július 1. között a HSZC-hoz tartozó három szentesi középiskola is rendezett programot, melyre az általános iskolák felső tagozatos korosztályát invitálták. 
A tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve az idén 20 fős táborokat szerveztek, a létszámot mindenütt gyorsan “feltöltötték”. Nem is csoda, hiszen többen jelentkeztek olyanok, akik már tavaly is részesei voltak ezeknek a táboroknak. Továbbá a táborok kínálata sokrétű volt, szinte valamennyi oktatott szakma megjelenik a továbbtanulás előtt álló tanulók számára, de az egészségügy, az informatika, a robotika, a szépészet ágazat, a pénzügyi ismeretek, a turisztika kiemelt hangsúlyokat kapott.
Részben a Kamara támogatásának is köszönhetően a szentesi táborozó diákok az un. szabadidős programok során nemcsak a helyi, ‘szórakoztató’ szolgáltatásokat tudták igénybe venni, hanem eljutottak például Szarvasra, vagy Poroszlóra (a Tisza-tavi Ökocentrumba).
Minden tábor működéséért a táborvezető volt a felelős, de az ő munkáját számos kolléga (szinte minden nap mások) segítette.
A HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum táborában a rendészeti ágazattal, a hegesztéssel, a szépészeti ágazattal, a festők és a kőművesek szakmai munkájával ismertették meg a diákokat, emellett minden nap volt vidám szórakozást, kikapcsolódást nyújtó program is. A tábor vezetője Csetfalvi Pálma volt.
A HSZC Boros Sámuel Technikum Pósáné Puskás Nikolett vezette
táborát egy egészségnap nyitotta meg (egészségügyi témák), másnap Szarvason hajókáztak (pénzügyi, turisztikai ismeretek). A harmadik nap a logisztikusoké volt, csütörtökön pedig Sulinapot (közlekedés-szállítmányozás vetélkedő, Borosos Activity, közös főzés stb.) tartottak.
A tábort sportnap zárta GPS-es akadályversennyel a ligetben, de még a lovaglás sem maradt el.
Képgaléria a Boros táborából:
A HSZC Pollák Antal Technikum ‘Pollák Robinfo’ táborában hétfőn és kedden délelőtt legó-robotokat építettek és programoztak. A szerdai nap Poroszlón, az Ökocentrumban telt el. A Szemerédi Endre vezette táborban még elektronikát is építettek, forrasztottak, továbbá különböző ipari robotokkal ismerkedtek meg a cnc laborban.
Képgaléria a ‘Pollák Robinfo’ táborából:
Valamennyi táborban, a résztvevőkkel beszélgetve, határozottan megállapítható: minden tanuló jól érezte magát. Elsősorban azért, mert a tábor a saját választása volt, érdekelte, mi fog ott történni, már voltak előzetes ismeretei – és a programok megvalósulása közben nem csalódtak.

 

Vélemény, hozzászólás?