Kiemelt hírek Szentes

Szakmai nap a Nyolcszínvirág oviban

Szentesen, a Nyolcszínvirág Óvodában (Klauzál utcai) október 12-éne Szakmai Napot tartottak, melyen Pektor Gabriella, gyógytestnevelő-rehabilitációs programvezető tartott előadást és foglalkozást az óvodai körzet óvónőinek, valamint a meghívott vendégeknek.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

Az előadó a fővárosban, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onkológiai osztályán dolgozik gyógytestnevelőként, és az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány munkatársaként. Emellett óvodásoknak is tanít tartásjavító tornát, valamint létrehozta a Pek-Torna mozgásfejlesztő programot, melyet a funkció-, beilleszkedési-, valamint mozgáskoordinációs zavarokkal, tartásproblémákkal küzdő gyermekek pedagógusai részére tart.

Előadását is ennek megfelelően állította össze, a hagyományos mozgásfejlesztési feladatokon túl beszélt a sajátos törődést igénylő gyermekek rekreációjáról és mozgás-tornájáról.

A program – a tornateremben – három gyakorlati foglalkozással zárult, ahol a szakember bemutatta, illetve gyakoroltatta a kollégákkal az általa kifejlesztett eszközöket, módszereket.

Szerkesztőségünknek így értékelte a szakmai napot Pektor Gabriella:

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?