Kiemelt hírek Szentes

Szakmák tábora a Zsoldosban

HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum ezen a héten megrendezte a szakmák táborát, amelyben a téma iránt érdeklődő tizenéveseknek igyekeztek hasznos vakációt nyújtani, másrészt az iskolában tanított néhány szakmát megismertetni, közelebb hozni a táborozókhoz.

Az augusztus 24-28. között, az intézményben és tan-műhelyeiben tartott programok során a kőműves, a kereskedő a villanyszerelő, a fodrász és a villanyszerelő szakmák néhány érdekesebb mozzanataiba, fortélyaiba pillanthattak be a gyerekek – a szakoktatók segítségével.

Az események interaktív módon történtek, ami azt jelenti, hogy például a falat húztak, vagy frizurát készítettek, pénztárgépet működtettek, tapétáztak a tábor résztvevői. Csetfalvi Enikő Pálma táborvezető elmondta, hogy a programok megvalósításában segítségére voltak kollégái a tantestületből.

A járványügyi szabályok betartása mellett természetesen voltak úgynevezett kiegészítő programok is: labdajátékok, sorversenyek, rollerozás, extra activity, társasjátékok stb.

A videón a fodrász szakmával történő ismerkedést láthatják, melynek során a tábor vezetője: Csetfalvi Enikő Pálma tanárnő, valamint Pintér Etelka iskolaigazgató, és Györgyi Nikoletta táborozó is elmondja véleményét a táborról.

 

 

Az első, ilyen jellegű tábor sikerén felbuzdulva mindenképpen szeretnének hagyományt teremteni, és jövőre is megszervezik a szakmás tábort.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4300769229994201

Vélemény, hozzászólás?