Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szalagtűző ünnepség – Zsoldos

A Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében január 28-án tartotta Szalagtűző ünnepségét a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum. A pandémia és a helyi sportcsarnokot ért tűzeset miatt kellett ezt a helyszínt választani, illetve két részben megrendezni az ünnepséget.
Először a 12 P. és a 12 R. osztályok diákjainak ünnepélyes szalagtűzésére került sor. Ezen részt vett és felszólalt Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere. Mindketten az esemény jelentőségére hívták fel a figyelmet, illetve arra, hogy az érettségit letéve felelősségteljesen végezzék el a rájuk bízott feladatot, mert leginkább így tudják bizonyítani, hogy szeretik városukat, hazájukat.
Pintér Etelka a szalagon olvasható két szám fontosságát hangsúlyozta: 2018-ban elkezdték középiskolai tanulmányaikat, elindultak az önállóság felé, 2022-ben pedig az érettségi vár rájuk, és kérte, hogy minél jobban készüljenek fel erre. Ez lesz az a pont, amely siker esetén újabb lökést adhat életpályájuknak.
Ezt követően a két osztályfőnök, Erdeiné Papp Éva (12.P. katonai-gépész és gépészeti osztály), és Piti Péter Pál (12 P. rendész és kereskedelmi) űzte fel a szalagot diákjainak.
A végzősök nevében Balog Dániel (12.P.) köszönte meg a tanárok munkáját, mondta el ünnepi gondolatait iskolatársainak. Tóth Fanni, Bottyán Hunor pedig a Road: Világcsavargó című dalát adták elő.

Vélemény, hozzászólás?