Kiemelt hírek Szentes

Szatirikus portrék, karikatúra szobrok a Galériában

Szentesi Művelődési Központ a Tokácsli Galériában január 9-én rendezte meg Csíky László, portré-és karikatúra szobrász, Szentes díszpolgára és Tónió (Tóth Antal), portré-és karikatúrarajzoló közös kiállítását.

A szépszámú közönséget és a művészeket Varróné Szabó Ildikó, a Művelődési Központ munkatársa üdvözölte, és vezette be a megnyitót.

Ráfi Dénes, gimnáziumi tanár ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlat gazdag anyagát úgy, hogy közben a társművészetek hasonló műfajú alkotásait „hívta” segítségül: irodalmi (vers) paródiákat olvasott fel, és várta a közönség „reagálását” – így vezetve át a kiállított képzőművészeti karikatúrákra a tárlatlátogatókat.

A megnyitó hivatalos részének a végén Tónió a „gyakorlatban is megmutatta”, hogyan készülnek alkotásai. (Csak rajzolt, egy sajátos „fotó-irrealista” stílusban. Ránézett az arcra, és máris tudta, hogy merre kell elindulni, mit kell kiemelni vagy elhanyagolni. Amikor készen lett, a belső emberi tulajdonságok is kiültek az arcra, és ez fantasztikus volt – a szerk.)

A kiállítás megnyitón közreműködtek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola gitár tanszakos növendékei.

Videón a megnyitó részletei:
https://youtu.be/6PLnu_k6ARk

A tárlat január 25-ig tekinthető meg a Galéria nyitvatartási idejében: keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óráig, valamint szombaton 9-13 óráig.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3429213253816474

Vélemény, hozzászólás?