Kiemelt hírek Szentes

Százezer forint jutalom a katolikus iskolának

A Hungerit Zrt. által, a helyi általános iskolák részére szervezett “Tavaszi Nagytakarítás” elnevezésű hulladékgyűjtési akció befejeződött, összesítették a négy résztvevő intézmény részvételi mutatóit, és ennek alapján május 7-én a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában kihirdették az eredményt, átadták a nyereményeket.

A második alkalommal megrendezett hulladékgyűjtési akcióban legnagyobb létszámban (131 fő) a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola vett részt, így ők vehették át a 100.000 Ft-os fődíjat.

 

Horváth Miklósné, a nyertes iskola intézményvezető-helyettese elmondta, hogy először vettek részt ebben a kezdeményezésben, eddig,  az egyházmegye ifjúsági szervezete által indított, komplex környezetvédelmi akciókban vettek részt. Az idén arról – objektív okok miatt – lemaradtak, ezért csatlakoztak a szentesi cég felhívásához.

A pénzjutalmat az iskola alapítványa, a Szent Erzsébet Rózsái Alapítvány számára ajánlották fel, akik a tevékenységükkel a rászorulókat igyekszik segíteni, valamint a tanulmányokban élenjáró diákokat jutalmazni.

A  szentesi hulladékgyűjtési akció osztályok közötti versenyét pedig, a Klauzál Gábor Általános Iskola 5. B osztálya lett az első, ők belépőt nyertek a budapesti Cyberjump Trambulinparkba.

A jutalmakat Kóbor Klaudia, a Hungerit Zrt. marketing menedzsere adta át.

 

 

Vélemény, hozzászólás?