Kiemelt hírek Szentes

„Szebb a világ, ha kiszínezzük”

A Szentes Városi Könyvtár és a Kurca-parti Foltvarró Klub megrendezte a foltvarró közösség 15 éves jubileumi kiállítását, melyet október 30-án nyitottak meg.

Kéveszkiné Pintér Katalin klubvezető köszöntötte a megjelenteket, és röviden ismertette a klub 15 évvel ezelőtti alapítását, majd fejlődését, és végül a jelenlegi tevékenységét. Beszéde végén emléklapot adott át a klubtagoknak, valamint a munkájukat támogató személyeknek.

A kiállítást Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg, aki kiemelte ennek a közösségnek jelentőségét a város kulturális életében. Jó, hogy egy új kézműves technika alapjait meghonosították a városban, színesebbé téve azokat a lehetőségeket, ahol mindenki megtalálhatja az alkotásban rejlő örömöt.

Két meglepetést is tartogatott a klub számára, amit a beszéde végén át is adott. Először egy 50 ezer forintról szóló támogatást a klubnak, utána pedig egy ünnepi tortát a klubtagoknak és a megnyitón részt vevőknek.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, ülő emberek és asztal

A kiállításon Oroszi Istvánné, Remzsőné Lakos Mária, Zsibókné Túri Kis Tünde, Bencsik Rita, Kisné Juhász Mária, Vajda Istvánné, Mátyás Antalné, Almási Jánosné, Giláné Oroszi Edit, Garainé Szász Katalin munkái láthatók.

A megnyitón közreműködtek: Andor Csilla (énekművész), Takács Gabriella (fuvolaművész tanár) és Majtényi András (zongora-tanár).

A megnyitóról készült videó-válogatást itt tekintheti meg:
https://youtu.be/cnlPVGrW6vk

A kiállítás november 19-ig tekinthető meg, a könyvtár nyitva tartási idejében.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4619150081489446

Vélemény, hozzászólás?