Kiemelt hírek Szentes

Szegedi és csongrádi vendégek a ’postamúzeumban’

Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete Mogyorósiné Agócsy Andrea vezetésével céltudatosan Szentesre szervezett egy egésznapos kirándulást, hogy megtekintsék Csongrád-Csanád megye legnagyobb északi városát, megismerkedjenek az itt található nevezetességekkel, de leginkább a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány (DAPTA) kiállítóhelyével.
Menetrend szerinti autóbusz és vonat járattal 33-an jöttek el, és megnézték az Evangélikus templomot, a Fridrich Fényírdát, a Tóth József Színház és Vigadót, a Péter Pál Polgárházat, a Koszta József Múzeum kiállításait.
A legnagyobb érdeklődés a Szentes 1-es posta épületében található Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kiállításait kísérte. Egyrészt azért, mert Szegeden sokat hallottak már erről az egyedi kiállítóhelyről, az itt található exkluzív dokumentumokról, tárgyakról, másrészt a klub tagjai között vannak egykori postás dolgozók is.
Lehet, hogy egy kép erről: 14 ember, álló emberek és belső tér
A ’postamúzeumban’ Verók István, a kiállítóhely kurátora, Juhászné Pálnok Lenke, egykori postafőnök, Labát Pál László távközléstechnikai gyűjtő mutatta be szegedi vendégeknek a gyűjtemény ritkaságszámba menő látnivalóit.
A vendégek csoportvezetője, Mogyorósiné Agócsy Andrea elmondta, hogy lassanként már egy éve tudtak erről a lehetőségről, és a DAPTA honlapjáról alaposan tájékozódtak. Nagy izgalommal várták, a honlapon már többször megnézett virtuális séta után, hogy milyen lesz élőben a kiállítás – „nagyon megérte eljönni és megnézni”. Sajnos, az itt töltött 2 óra csak egy kis betekintésre volt elegendő, egész nap lenne itt mit nézni.
Lehet, hogy egy kép erről: belső tér
Többen említették, hogy elhozzák majd az unokáikat, mert ezt nekik is látni kell!
A kiránduló vendégeket a nap folyamán Labátné Nan Piroska (szervező) kalauzolta.
Érdekesség, hogy a szegedi csoporthoz csatlakozott a csongrádi Lovas Éva, aki a csongrádi bélyeggyűjtő kör 60 éve című könyvet írta meg, melyhez itt is gyűjtött és gyűjt információkat, dokumentumokat.

Vélemény, hozzászólás?