Hírek Kiemelt hírek Szentes

Székelyföldön fújták a szentesi zenészek

Szentes Város Fúvószenekara Erdélyben vendégeskedett július 8-11. között. Azon a hétvégén éppen harmincadik alkalommal rendezték meg (a kétnapos) nemzetközi fúvóstalálkozót, amelyre a barátosi, zágoni, uzoni, kézdivásárhelyi, csíkszentsimoni, korondi, az anyaországból a szentesi és tótkomlósi zenekarok voltak hivatalosak, de természetesen felléptek a vendégfogadó rétyiek is.
Július 9-én megemlékező istentiszteleten vettek részt a zenekarok, majd megkoszorúzták a zenészek kopjafáját. Aznap délután Sepsiszentgyörgyön léptek fel az Erzsébet Parkban, majd 10-én vasárnap következett a XXX. Nemzetközi Fúvóstalálkozó.
A találkozó a már hagyományos felvonulással kezdődött, zeneszóval masíroztak végig Rétyen a zenekarok – a kapukban, járdán álló zenekedvelők legnagyobb örömére. Elsőként a zágoni ifjúsági fúvószenekar, utánuk a házigazda rétyi ifjúsági koncert-fúvószenekar, majd a többiek, Hargita megye képviseletében; Magyarországról a szentesi és tótkomlósi együttesek vonultak.
Nyitányként a találkozón részt vevő együttesek közösen eljátszották a Fejérvári indulót – a szentesi Mihály Béla karnagy vezényletével.
Ezután a népes közönség előtt bemutathatták művészetüket a meghívott együttesek – óriási sikert aratva.
A rétyi Kováts András Fúvósegyesület Zenekarával közel 30 éves szakmai és baráti kapcsolatot ápol a Szentes Városi Fúvószenekar. Mint mindig, most is végtelen szeretettel fogadták, illetve látták vendégül a Kurca-parti zenészeket.
Valószínű a következő találkozás Szentesen lesz, hiszen a Városi Fúvószenekar meghívta a rétyi együttest.

Vélemény, hozzászólás?