Hírek Kiemelt hírek Szentes

Székesfehérvári író szentesi olvasói között

A Szentes Városi Könyvtárban járt április 6-án Csitáry-Hock Tamás író, újságíró kommunikációs szakember, és találkozott olvasóival.
A vendéget, és a megjelenteket Szekeres-Dancsó Mónika, a könyvtár vezetője köszöntötte, és egyben kérte az írót, hogy néhány gondolattal még egészítse ki a több helyen is olvasható önéletrajzát.
Az 57 éves szerző gyerekkori élményeivel kezdte, hiszen már akkor ( főként fogalmazás órákon, vagy arra készülve) kezdett el írni. Mivel eleinte még nem sok tapasztalattal rendelkezett, rövid, tömör, lényegre törő írásokkal jelentkezett, és ez mind a mai napig megmaradt – sajátos, egyedi műfajt teremtve.
Ő is (és a helyben közismert felmenői) székesfehérvári, így több helyi médiumnál, többek között rádiónál, és tévénél is dolgozott. Írásai pedig több helyi lapban is megjelentek.
Az Alba Civil Média Szociális Szövetkezet kiadásában 2012 decemberében újra elindította (tulajdonos-főszerkesztőként) a Székesfehérvár és Vidéke című lapot, amit az 1800-as évek végén dédapja, valamint annak bátyja tettek sikeres és népszerű kiadvánnyá.
2010 óta jelentkezik könyvekkel például: Mosolyhíd, Mosolyszárnyak, Mosolyvarázs, Szívérintés, Lélekkönyv, Lélektükör, vagy a legutóbbi a 16 című (mert 16 fejezetből áll).
Emellett különböző blogok szívesen idézik rövid írásait, magvas gondolatait, és ezek is hozzájárultak, hogy az országban egyre többen ismerik nevét, munkásságát.
A program végén a szerző könyveiből olvasott fel részleteket.
Végül itt is álljon egy rövid gondolat Csitáry-Hock Tamástól:
“Minden nap hoz magával valamit. Hol rosszat, hol jót. De sosem érkezik üres kézzel.”

Vélemény, hozzászólás?