Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szélesedett a szociális háló Szentesen

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szentesi Új Esély Központja augusztus 11-én, 12-én és 13-án Jótevő Napokat szervezett, melynek keretében tartós élelmiszer- és háztartási vegyiáru adománnyal készült a helyi lakosok számára.
A kezdeményezés hátterére jellemző, hogy a tervezett 150 csomagra néhány nap alatt regisztrált 146 helyi család.
A szentesi szervezet tavaly novemberben kezdte meg a tevékenységét a városban, ez már a második, nagyobb szabású jótékonysági akciójuk.
A Vásárhelyi út 56. szám alatti, új épületben kialakított székházuk a nagyobb akciók között is sűrű “forgalmat” bonyolít le. A szervezet központja helyszínének kiválasztása is tükrőzi alapvető szándékukat: segíteni mindnekin, és szinte mindenben, aki betér hozzájuk. A helyszín – útvonalában – érinti a berekháti városrészt, közel van hozzájuk a közfoglalkoztatottak “bázisa”, a település szociális hálójának déli részében ők az egyetlenek.
Aránylag sok “betérő” gondozottuk van, szinte közösségi térként, melegedőként is működnek. Bizony nem egyszer fordult már elő, hogy valaki bement hozzájuk, mert másutt nem tudott megfürdeni, mások a ruhájukat szerették volna kimosni – ezekben az ügyekben is tudtak – helyben – megfelelően segíteni. Ha valaki elveszettnek érzi magát például a munkakeresés útvesztőiben, abban akár segít(het) egyik munkatársuk.
A szentesi Új Esély Központ alaptevékenysége a szenvedélybetegek nappali ellátása, engedélyük alapján jelenleg 100 (szentesi) személlyel foglalkoz(hat)nak.
Öten fogadják a hozzájuk betérőket: egy intézményvezető, két terapeuta és két szociális munkás. Tennivalójuk van bőven, viszont az is látszik, hogy azt lelkesen, és szakavatottan végzik.
A szentesi szociális intézményrendszer emlegetésekor eddig még keveset halottunk a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió szentesi Új Esély Központjáról, de biztos vagyok abban, hogy munkájukkal ők is népszerűsítik ezt rendszert – szolgálva a hozzájuk betérők támogatását.

Vélemény, hozzászólás?