Kiemelt hírek Térség

Szelfikihívás indul véradóknak!

Szelfikihívást indít megyénk hős véradóinak a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete! Tesszük ezt azért, hogy mindenkit arra buzdítsunk: tudatosítsa személyes példáját környezetében, hívjon maga is másokat vért adni, hiszen az elkövetkező időszak a koronavírus-válság miatt továbbra is nehéznek ígérkezik a vérkészletek folyamatos biztosítása szempontjából. Ezért is változatlan az üzenetünk: MOST mindenkire szükség van!

 Tudjuk, egy véradó szerény. Nem szereti megmutatni magát. Csak jön és segít! Most mégis azt kérjük minden rendszeres, visszatérő és új véradóinktól:

MUTASD MEG MAGAD!

Mert most különösen fontos, hogy a véradók példát mutassanak! Megmutassák saját példájukon keresztül, hogy nem is olyan nehéz megmenteni 3 életet! Arra kérünk mindenkit, hogy ha eljön valamelyik véradásunkra, utána készítsen magáról okostelefonjával egy szelfit, megmutatva bekötött karját. Azt is kérjük, tegye közzé a fotót Facebook oldaladán és üzenetben küldje el nekünk, a Véradás – Csongrád megye oldalnak, hogy közzétehessük azt! A fotóhoz ezt kell írni:     #enisvertadtam

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, nem járt az elmúlt 30 napban külföldön, azt kérjük: jelentkezzen véradásra bármelyik véradásunkon! Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben is biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a mostani időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget, amihez elengedhetetlen a véradók folyamatos segítségnyújtása!

ÚJABB ÓVINTÉZKEDÉSEKET HOZOTT AZ ORSZÁGOS VÉRELLÁTÓ SZOLGÁLAT!

Közleményt adott ki a napokban az Országos Vérellátó Szolgálat a véradások újabb óvintézkedéseiről. Ebben hangsúlyozzák, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítsanak minden véradóknak és minden dolgozóknak. Ezért szigorúbb véradási feltételeket határoztak meg.

A véradás helyszínére történő belépés előtt az Országos Vérellátó Szolgálat biztosítja és elvárja a kézfertőtlenítést, ezzel együtt a véradási helyszíneken korlátozza a helyiségben tartózkodó véradók számát. A kérdőívek kitöltésére, várakozásra, véradásra szolgáló területet mindig úgy alakítják ki, hogy biztosított legyen az egyes véradók között a 1,5 méteres távolság. Azokat a munkatársaikat, akik valamilyen szempontból kockázatot jelentenek, távol tartják a véradóeseményektől.

SZENTESI Véradások – Vérellátó Osztály, Sima Ferenc utca 44-58.:

Március 31. 7:30-12:00

Április 1. 7:30-12:00

Április 2. 14:00-17:00

Vélemény, hozzászólás?