Kiemelt hírek Sport Szentes

Személyi változások az úszóklubnál

Szentes Városi Úszó Klub évi rendes – tisztújító – közgyűlését május 28-án tartotta meg az Ifjúsági Házban. A közgyűlésen megtárgyalták és elfogadták a 2017. évi gazdasági beszámolót; a Felügyelő Bizottság beszámolóját, a 2017. évi mérleget. Ugyancsak megvitatták, majd döntöttek a 2018. évi költségvetési tervről,  és a 2018. évi szakmai tervről is.

Új tisztségviselőket is választottak, mivel az eddigi elnök, Paulovics Tamás kétéves megbízatásának lejártakor – írásban – lemondott, és azt elfogadták. Helyére dr. Rébeli Tamást választották meg elnöknek, Paulovics Tamás pedig a klub tiszteletbeli elnöke lett. Az elnökségbe egy új tagot választottak: Pengő Erzsébetet, a többiek maradtak: Vincze Edit, Szabó Imre és Simon Tamás.

Középen dr. Rébeli Tamás, jobbján Bán Sándor, balján Tőrös Károly régió válogatott úszóedzőkkel

Az új elnöktől megtudtuk, hogy alapjaiban folytatódik tovább az eddig megkezdett munka, bár néhány újdonság is várható. A közeljövőben javulnak az úszók felkészülésének körülményei: új rajtgépeket, speciális időmérőket, kondicionáló gépeket vásárolnak a nemrégiben nyert pályázati forrásból, de újabb pályázataik is vannak „nyertes szakaszban”.

Az eddigi két nagy helyi verseny mellé – a lehetőségek figyelembevételével – próbálnak újat is szervezni, bevezetni. Az úszásoktatást tovább kívánják szélesíteni. Ennek érdekében a Szövetség által kezdeményezett „Mindenki tanuljon meg úszni” programhoz is csatlakoznak.

A folyamatossághoz tartozik, hogy az idén nyáron is szerveznek úszótáborokat, június 18-án indul az első, és egészen augusztus végéig heti turnusokban foglalkoznak a gyerekekkel. Közben lesz egy kéthetes (ingyenes) tehetség táboruk is a reményteli úszópalántáknak.

Az újdonság pedig az, hogy a Klauzál Gábor Általános Iskola úszóosztályának egy „Gólya tábort” is tartanak. Mindezekről további információkat Vincze Edittől lehet megtudni, aki délutánonként (16-18 óra között) edzést tart az uszodában, és várja az érdeklődőket is.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?