Hírek Kiemelt hírek Szentes

A szemerkélő eső sem zavarta a gasztro piacot

November harmadik szombatján hideg, borongós, esős időben tartották meg Szentesen, a Művészetek Házában az idei 11. Garaboly Gasztro és Kézműves Piacot.  Összesen 51 standon kínálták termékeiket, áruikat, szolgáltatásaikat az árusok.

Ezúttal is a kistermelők értékes, tápanyagban gazdag, helyi élelmiszereket kínáltak, a kézművesek egyedi, színvonalas termékeikkel várták a vevőket.

A piac látványkonyhájában készített palacsintába sütőtököt és mákot töltöttek – felkeltve a piac látogatóinak érdeklődését. A már megszokott bográcsos főzés során a Gádorosról érkezett szakács birka pörköltet és töltött káposztát készített – nagy része már „elővételben” elfogyott. Az ínyencek sült kolbászt és hagymás vért is vásárolhattak.

Az eső a szabadtéri festmény kiállítás megtartását sem „mosta el” – Fejes Erzsébet alkotásait tekinthették meg az érdeklődők. Kézműves programként Kalácska Beáta művész-tanárral közösen rajzolhattak, festhettek a gyermekek (és szüleik), valamint karácsonyi ajtó díszeket lehetett készíteni, vagy vásárolni a Bartha János Kertészeti Szakképző iskola jóvoltából.

 

 

A szentesi madármentő állomás ismét elhozta egy madarát, hogy a gyerekeknek legyen „varjúsímogató”, illetve népszerűsítsék tevékenységüket.

A látogatottságra jellemző, hogy a környéken alig lehetett találni szabad parkolóhelyet.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?