Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szent Anna Templom Búcsú

A szentesi Szent Anna templomban július 26-án rendezték meg a templom védőszentjének, Szent Annának emlékünnepét. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka ft. Perlaki György nagyszénási plébános volt, akit 25 évvel ezelőtt szenteltek pappá, és ezen az alkalmon mondott ezüstmisét is. Mellette a környező települések (Szegvár, Csongrád, Ruzsa, Kunszentmárton, illetve a szentesi Jézus Szíve) papjai is szolgáltak.
A megjelenteket dr. Gruber László a templom plébánosa köszöntötte, majd Perlaki György emlékezett meg Szent Annáról, az asszonyok, az édesanyák és a nagymamák védőszentjéről. Elmondta Szent Anna történetét, életét. Tanulságos, hogy vagyonát háromfelé osztotta: egy részét a szűkölködők kapták, másik részét az Isten házának juttatta, a harmadik részéből szerényen, de megelégedetten éltek.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy 1968-tól kezdve Annáról és Joachimról együtt emlkeznek meg, ami a család, mint alapegység erősödését is jelenti egyben.
A plébános kitért arra is, hogy Szent Anna élete üzen a mai kor emberének is.
Mivel Szent Anna édesanya volt, az első üzenet anyáknak szól: “ne tehernek tekintsék az anyai hivatást, hanem Isten áldásának”.
Még a hívő emeberek körében is szükség van az Istenes lelkület erősítésére. Napjainkban már nem elég a példamutatás, például eljárni a templomba. Minden nap Krisztus tanításai szerint kell élni, és azokat a tanokat többféle módon átadni, közvetíteni a fiataloknak.
Legyünk imádságos lelkületűek, többet kell imádkozni, naponta többször. “Ahol ez megtörténik, abban az egyházközségben visszaszorítják a sátánt” – hirdette a plébános.
Fontos a virrasztás (melynek ideje 22- és 7 óra között van), legalább 20 percet kell erre szánni, és nagyon fontos az Eucharisztia tisztelete.
A szentmise végén, a nemzeti Himnuszunk közös eléneklését követően, dr. Gruber László, a Szent Anna Egyházközség plébánosa agapé-vendégségre invitálta a szentmisén résztvevőket.
Az alkalmon a Templomi Szkóla, Szilágyi László (kántor), Nagy János (orgona), Halmai István András (ének) szolgált.

Vélemény, hozzászólás?