Kiemelt hírek Térség

Szent István nap a magyar állam bölcsőjében KITÜNTETÉS NÉGY SZENTESI POLGÁRNAK

Látványos katonai programmal és a kenyérhez kötődő, mezőgazdasági néphagyományokkal ünnepelte meg augusztus 20-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban az ország születésnapját a Csongrád Megyei Önkormányzat, és a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Az ünnepségen először az Árpád emlékmű előtt tettek esküt a Csongrád megyei 46. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékos állományának új tagjai, dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter, a rendezvény szónoka jelenlétében.

A magyar államiság bölcsőjének számító emlékhelyen ünneplőket Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte.

Ezt követően Kakas Béla, a közgyűlés elnöke adta át a Csongrád Megyei Önkormányzat elismeréseit.

A Csongrád Megyei Közgyűlés elismeréseit a következők kapták:

Alkotói díjat kapott Máté Bence természetfotós, Dávid Júlia képzőművész és Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok.

Csongrád Megye Közigazgatásáért díjat vehet át dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, dr. TÓTH FLÓRIÁN, a Szentesi Járási Hivatal vezetője, és Magyar Mihályné, Balástyai jegyző.

Csongrád Megye Kultúrájáért és Közneveléséért díjjal ismerték el Palánkai Tibor építész, Zsámboki Erika a Makó Városi Kulturális és Közművelődési Kft. igazgatója, KERTÉSZ ÁKOS, a Szentesi Hangversenyközpont vezetője, valamint DÉNES ILDIKÓ, az Újszentesi Általános Iskola aligazgatója munkáját.

Az idén először odaítélt, Csongrád Megye Közrendjéért és Közbiztonságáért díjat kapott BALOGH SZABÓ IMRE ezredes, szentesi rendőrkapitány.

(b.) dr. Tóth Flórián, Balogh Szabó Imre Dénes Ildikó

A hagyományoknak megfelelően megszentelték az új kenyeret, amelyet Antal Imre plébános végzett el, illetve Makra József, Ópusztaszer polgármestere szegte meg.

Az ünnepi műsorban közreműködött a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekara, az üllési Fonó Táncegyüttes, a POR zenekar és Erdélyi Luca népdalénekes, a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny kategória győztese.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2994601677277636

Vélemény, hozzászólás?