Hírek Szentes Térség

Szent István napra hív az Emlékpark

Idén is különleges programmal várja augusztus 20-án a vendégeket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Ezúttal a honvédelem ügyét és azon értékeket állítják a program középpontjába a szervezők, amelyekkel Csongrád megye civil szervezeti büszkélkednek. A nemzeti ünnepet évek óta közösen szervező Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat arra invitálja a megye civil szervezeteit, hogy a hagyományosan nagy népszerűségnek örvendő eseményen mutassák be magukat, tevékenységüket.

Emellett látványos honvédelmi bemutatóra is készülhetnek a park látogatói, amelynek keretében hagyományőrzők és a Magyar Honvédség egyedülálló, különleges rendeltetésű ezrede is bemutatózni fog.  Az ünnepnap szónoka Gulyás Gergely, a Magyar Országgyűlés törvényhozásért felelős alelnöke lesz.

Az idei évben Csongrád megye civil szervezeteit hívják közös ünneplésre Szent István napján a szervezők. Szándékuk az, hogy ezen a napon megmutatkozzon Csongrád megye civil sokszínűsége. Várják a megye területéről a kulturális, hagyományőrző, honismereti, nemzetiségi, természeti, kézműves, egészségügyi, sport és szociális területen munkálkodó civil szféra megyei képviselőit a magyar állam bölcsőjébe, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. Az idei augusztus 20-i, nemzeti ünnepen az öntevékeny művészeti csoportok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, ha néhány napon belül jelzik ezt a szándékukat.

A szervezők a civil szervezetek jelentkezését a kodacz.csengele@opusztaszer.hu e-mail címen várják, legkésőbb augusztus 15-ig.

 

Vélemény, hozzászólás?