Kiemelt hírek Szentes

Szentes, a liget, a platánfák és a bor költője

A Szentes Városi Könyvtárban április 9-én mutatták be Paulovics Tamás Végig, végig a Tisza gáton.. című verseskötetét. A költővel Molnár Szilvia, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola magyar szakos tanára beszélgetett, illetve olvasott fel néhány verset a kötetből.

Nemcsak a szerző második kötetére (az első 2013-ban jelent meg) jellemzően, hanem a feltett kérdésekre adott válaszokból és a versmondásokból jól kitűnt Paulovics Tamás fanyar humora, elégikus férfibánata.

Paulovics Tamás verseket mond második kötetéből

Szentes, a liget, a platánfák és a bor költője A Szentes Városi Könyvtárban április 9-én mutatták be Paulovics Tamás Végig, végig a Tisza gáton.. című verseskötetét. A költővel Molnár Szilvia, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola magyar szakos tanára beszélgetett, illetve olvasott fel néhány verset a kötetből.Továbbiak:http://hir45.hu/szentes-a-liget-a-platanfak-es-a-bor-koltoje/

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. április 9.

 

Az est során a kötetből több vers is elhangzott (a szerző által elmesélt „háttér élményekkel” együtt), a tanárnő külön is kiemelte, illetve elmondta Az Olvasó nő című költeményt, amely számára különlegesen megragadó.

Az új kötetről annyit: magánkiadásban készült, (szerencsére) több támogató hozzájárulásával. A 138 oldalas könyv, négy ciklusra bontva tár elénk összesen 100 költeményt. További érdekesség, hogy egy-egy vers már jelent meg irodalmi folyóiratokban (pl.: Székelyföld), valamint a kötetet a debreceni, 2018. évi Országos Úszóbajnokságon már bemutatták az edző kollégáknak.

 

 

A beszélgetés során többször felmerült Bánki Éva írónő neve, aki a recenziót is írta, ezért az ő „szavaival” összegzem Paulovics második kötetét: „a rengeteg inspiráció, ide-oda tükröztetett hagyomány ellenére meglepően egységes kötet – méltó megkoronázása a szerző sport-és irodalomszervezés szolgálatában eltöltött évtizedeinek.”

A könyvbemutatón közreműködött Takács Gabriella (fuvola) és Mihály Béla (klarinét), a Lajtha László Alapfokú Művészeti iskola tanárai.

Vélemény, hozzászólás?