Kiemelt hírek Szentes

Szentes és Szabadka közösen pályázhat

Szentes Város Önkormányzata május 28-án egy kialakuló szabadkai szociális együttműködés tekintetében 2 fős delegációt fogadott a Hivatal Konferencia termében. Szirbik Imre polgármester, dr. Chomiak Waldemar, Antal Balázs Tibor és Szabó Zoltán Ferenc az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának tagjai jelenlétében köszöntötte a vendégeket.

A város vezetője fontosnak tartja a Vajdaság második legnagyobb településével a kapcsolat szorosabbá tételét, hiszen az, az Észak-bácskai körzet adminisztratív központja. Szentes és Szabadka között ugyan nincs testvérvárosi kapcsolat, de voltak már közös megbeszélések, kisebb projektek, a most formálódó újabb együttes munka sok hasznot hozhat mind a két városnak.

A Szabadkáról érkezett Alekszander Lovcanski projekt menedzser elmondta, hogy ő maga már másodszor jár Szentesen, először, egy sok tapasztalatot hozó szakmai konferencián vett részt, ott találkozott a Szentesi Gondozási Központ vezetőivel, az általuk végzett tevékenységgel. Ekkor határoztak arról, hogy közös, az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázatán vesznek részt.

Az egynapos látogatásuk alapvető célja, hogy alaposabban megismerjék a Kurca-parti településen folyó szociális munkát, annak módszereit, tovább fejlesztésének lehetőségeit, megteremtve a határon átnyúló pályázatban való közös, eredményes szereplés alapjait.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?