Kiemelt hírek Sport Szentes

Szentes ezúttal is jelesre vizsgázott

A hagyományokhoz híven ismét rangos birkózóversenynek adott otthont a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnok. A diák II-es korosztály szabadfogású országos bajnokságán 176 fiatal birkózópalántát számláltak, akik 14 súlycsoportban mérhették össze tudásukat az érmekért folytatott csaták során.

A legeredményesebb csapat abszolút az ESMTK együttese lett, hiszen amellett, hogy három bajnoki címet is szereztek, a csapat pontversenyben is első helyen zártak.

A verseny előtt a meghívott vendégek és szakvezetők, sportolók megkoszorúzták a sportcsarnok homlokzati falán elhelyezett dr. Papp László szentesi születésű, ezüstérem olimpikon és többszörös magyar bajnok birkózó emléktábláját.

 

 

A viadalt Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke nyitotta meg, a résztvevőket dr. Demeter Attila, Szentes alpolgármestere köszöntötte, a küzdelmek döntnöke Szűcs András nemzetközi játékvezető volt.

 

A megmérettetésen a fiatal tehetségeknek lehetőségük volt találkozni a rohamosan közeledő budapesti birkózó-világbajnokság egyik nagykövetével, az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erikkel. A versenyen felállított vb standnál a közös fotózás, autogram osztogatás mellett a Pénzügyőr büszkesége tanácsokkal is ellátta a jövő bajnokait, akik igazi példaképként tekintettek fel rá.

„A helyi szakosztály a tőle megszokott precizitással bonyolította le a színvonalas viadalt, mely során számos egyesület kellemes meglepetést okozott” – így értékelték a versenyt a Birkózó Szövetség hivatalos honlapján megjelent cikkben.

 

Vélemény, hozzászólás?