Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentes-Kertvárosi újdonságok

Szentesen, a Kertvárosi részben május 28-án két újdonságot adtak át a városrész lakóinak: egy grundfoci pályát és egy kupakgyűjtőt.
Füsti-Molnár István a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy mindkét lehetőség összefogással valósult meg: lakossági felvetésre illetve hozzájárulással készültek el, valamint Bodnár Antal és Orbán Dávid Attila nevét külön is kiemelte, akik anyagi támogatása nélkül talán nem is jöhettek volna létre.
A focipálya kialakítása már régóta felmerült, most egy mástól 25 méterre két kézilabda kaput állítottak fel, az oldalvonalakat pedig szándékosan nem jelölték ki, hogy ne befolyásolják a használók számát, elképzeléseit. A mindkét kapu mögött elhelyezett 10X4 méteres labdafogó háló pedig a területen tartózkodó, de mással foglalkozó lakókat is védi.
Lehet, hogy egy kép erről: fű és fa
Az ízléses kivitelű (de mégis feltűnő) kupakgyűjtőt a kertvárosi ABC mellett helyezték el. Céljuk, a családok környezettudatos magatartásának kialakítása, fejlesztése. (A gyűjtő nyílása úgy lett elhelyezve, hogy gyermekek is könnyen használhassák.) A kupakok eladásából származó bevétel mindig is jótékony célokat szolgál, elsőként a nemrégiben tragédiát szenvedett lakótelepi család megsegítésére fordítják a befolyt összeget – mondta a képviselő.
Majd hozzátette: összesen hat ilyen kupakgyűjtő készült el, ez az első, amit elhelyeztek közterületen, a többit is rövidesen elhelyezik.
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Az újdonságok anyagi fedezetét a képviselői keretből biztosította Füsti-Molnár István, és a Szentesi Városellátó Nkft. is besegített.

Vélemény, hozzászólás?