Hírek Sport Szentes

Szentes Kupa – Honti Árpád emlékverseny

Szeptember utolsó szombatján összesen 35 versenyző és hét bíró jött el az ország számos pontjáról a lapistói repülőtéren megrendezett Honti Árpád emlékversenyre. A Kiskunhalas Modellező Klub egykori elnökének tiszteletére nevezte el a Szentes Kupa 2. fordulóját a tanítvány, Szabó László Károly m. prefektus.

Egyéb elfoglaltsága miatt sajnos Kiskunhalasról most nem tudott eljönni Halász Szabó István, aki jó eredménnyel szerepel a versenyeken, többek között tagja volt a Kijevben VB aranyérmes magyar csapatnak is. Eljött viszont, és meg is nyerte a kupát saját kategóriájában a szintén magyar válogatottban versenyző Vernyik László.

Rövid eligazítást követően Szabó László méltatta Honti Árpád munkásságát, sport terén kifejtett eredményeit.  Ezt követően a bírók és a versenyzőkkel elfoglalták starthelyüket, majd kürtszóra 9 órakor megkezdődött az öt, egyenként 60 perces startból álló verseny.

 

 

A fokozatosan melegedő levegő hatására kialakuló felszálló légáramlatok segítették a versenyzőket, így sok totál eredmény született, vagyis több modell is megrepülte a megjelölt 3 vagy 4 perces időtartamot. Időközben a szél felerősödött, ami változatossá tette a légáramlatokat és egy-egy modellt messze sodort a rajthelytől.

A versenyzőknek sietni kellett a repülő megtalálásával és visszahozásával, mert a rendelkezésre álló egy óra lejárt és kezdődött a következő start.

A verseny délután 4 órakor fejeződött be, és a helyezettek örömmel vették át a Honti Árpád díjat és oklevelet. A robbanómotoros F1C kategóriában hazai siker született, hiszen mindhárom helyezett, ifj. Szécsényi János, id. Szécsényi János és Bánfalvi György is a Szentes és Környéke Modellező Klub tagja.

 

További eredmények:

F1A: 1. Vernyik László, 2. Nótáros Attila, 3. Sárkány Ágoston

F1Q: 1. Jancsó András, 2. Kertész Gábor, 3. Boros Ádám

 

A Szentes Kupa 3. fordulóját ezen a héten vasárnap rendezik meg Lapistón, ahol az előtte lévő napon, október 7-én országos bajnokságot is rendeznek a repülő modellezők.

/Tószenberger Györgyi/

 

 

Vélemény, hozzászólás?