Kiemelt hírek Térség

Szentes-Szegvár- Mindszent: közös kerékpárút

Ezen a héten közös egyeztető tárgyalást kezdeményezett Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke a megye kerékpárút hálózatának fejlesztése ügyében több település vezetőjével.

Megyei elnökként fontosnak tartja az összefogást a települések között egy olyan közös cél érdekében, melyet együtt célravezetőbb megvalósítani. Az elképzelések szerint Szentest, Szegvárt és Mindszentet összekötő kerékpárút hossza mintegy 17 km lenne.

Az egyeztető megbeszélés során Szabó Zoltán Ferenc szentesi, Szabó Tibor György szegvári és Zsótér Károly mindszenti polgármester is támogatta javaslatot, hogy az említett szakasz megvalósítása összefogással valósuljon meg, a megyei önkormányzat vezetésével.
A beruházás nemcsak a kerékpárral munkába közlekedők biztonsága miatt szükséges, hanem kiváló lehetőséget nyújtana az aktív turisztika kedvelőinek is.

Mindezek mellett a megyei önkormányzat elnöke szükségesnek tartja azt is, hogy a Szentest és Derekegyházát összekötő kerékpárút szakasz is megvalósuljon.

Az Orosházát Derekegyházzal összekötő útszakasz felújítása során a kerékpárút is kiépítésre kerül a Szentest Hódmezővásárhellyel összekötő 45-ös főútig. Ezzel mindössze négy kilométer kerékpárút hiányozna, melynek megépítését a megyei kerékpárút stratégia részeként szeretnék kivitelezni.

Az aktív turisztika kapcsán szeptember utolsó hetében a Csongrád-Csanád megyei önkormányzat kezdeményezésére online kerekasztal beszélgetés kerül megvalósításra. A témák között szerepel a megyei kerékpárutak fejlesztése is.

A beszélgetésre meghívást kaptak az érintett önkormányzatok képviselői, a megye turisztikai szakemberei, valamint országos szakmai szervezetek – kiemelten az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Szabadidősport Szövetség – képviselői.

Az online konferenciába várhatóan Révész Máriusz, a területért felelős kormánybiztos úr is bekapcsolódik.

Vélemény, hozzászólás?