Kiemelt hírek Szentes

Szentesen celebrált misét Böjte atya

 

A szentesi Jézus Szive templom alapításának 75. évfordulója tiszteletére június 8-án tartotta ünnepi búcsúját. Ebből az alkalomból Böjte Csaba, ferences rendi atya szentmisét celebrált és homíliát mondott. A római katolikus templomot 1943. július 4-én a váci püspök szentelte fel. A jubileum tiszteletére ünnepi napokat tartanak: kurzust indítottak „Új élet Krisztusban” címmel, könyv készült, a Bárdos Lajos Vegyeskar koncertet adott, ünnepélyesen (és óriási érdeklődés mellett) fogadták Böjte Csaba atyát, június 10-én pedig ünnepi szentmisét zárja az eseményeket.

Az ünnepi búcsún Zsadányi József, a templom plébánosa köszöntötte a megjelenteket, köztük Farkas Sándort, az agrártárca miniszterhelyettesét, a térség országgyűlési képviselőjét, a megjelent köztisztviselőket.

A mise főcelebránsa a ferences atya volt, aki a teljes odaadással nyújtott szeretetre, az alázatra, az egymás tiszteletére hívta fel a figyelmet szentírásmagyarázó beszédében. Itt a beszédének egy részletét meghallgathatja:

A szentmise körmenettel zárult.

Szentesen celebrált misét Böjte atya

Szentesen celebrált misét Böjte atyaA szentesi Jézus Szive templom alapításának 75. évfordulója tiszteletére június 8-án tartotta ünnepi búcsúját. Ebből az alkalomból Böjte Csaba, ferences rendi atya szentmisét celebrált és homíliát mondott.A részletes cikk itt olvasható:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. június 9.

Vélemény, hozzászólás?