Hírek Sport Szentes

Szentesen is elemezték a MÚSZ válságát (hangzó anyag)

A dr. Rébeli-Szabó József sportuszodában augusztus 28-án egy kötetlen eszmecserén találkozott az ország keleti régiója több nagyobb úszóklubjának vezetője, edzője. Beszélgettek egyesületeik terveiről, gondjairól, problémáiról, és természetesen szóba került a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) körül tapasztalható válság.

A  találkozón- többek között –  jelen volt a szentesi, szegedi, hódmezővásárhelyi, debreceni, kecskeméti, orosházi, tótkomlósi úszók vezető képviselője, és Wladár Sándor olimpiai bajnok magyar úszó (állatorvos), aki egy esetleges tisztújítás során indulna a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáért.

 

 

A résztvevők kérésére Wladár Sándor elmondta elképzelését a MÚSZ-ban érzékelhető válság megoldásával kapcsolatban. Kijelentette: a jelenlegi elnökkel, Bienerth Gusztávval szembeni nagyfokú bizalmatlanság okán olyan helyzet alakult ki, hogy a tagság többsége változást akar.

Mára már egyértelművé vált, hogy a szövetség működésképtelenné vált, hiszen „a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetője lemondott, már szinte nem maradt elnökségi tag”. Ezek után Bienerth Gusztáv elnök szeptember 1. délelőtt 10 órára hívta össze a MÚSZ rendkívüli tisztújító közgyűlését az Elnökség és az Ellenőrző Testület létszámának határozatképesség alá csökkenése miatt.

Wladár Sándor többek kérésére vállalta fel a megméretést, Szentesen pedig nem a programját, hanem a közgyűlés lebonyolításával kapcsolatos elképzeléseit ismertette. A napirendre vonatkozóan is lesznek javaslatai, a legfontosabb: a regnáló elnök visszahívását kezdeményezik. Javaslatuk szerint az ezt követő egy hónap alatt kell előkészíteni az tisztújító (választó) közgyűlést. Addig csak az alelnök, Sós Csaba maradna funkciójában – az ügyek vitele okán.

Tervezik a szövetség Alapszabályán részleges módosítását is, az új Alapszabály el- és előkészítése már az új elnökség feladata lenne.

Kérdésre válaszolva az elnök aspiráns kitért a szövetség gazdálkodását és infrastrukturális fejlesztését érintő tennivalókra. Wladár Sándor azt szeretné, hogy „az úszás az úszókról szóljon”. A tartós úszósikerek érdekében az úszókkal, az edzőkkel, a MÚSZ munkatársaival közösen szeretne dolgozni, amennyiben bizalmat szavaz neki a tagság.

A jelenlévők döntően egyetértettek Wladár Sándor elképzelésével, néhány ponton további egyeztetéseket látnak szükségesnek.

Wladár Sándortól egy rövid nyilatkozatot kértünk:

 

Természetesen a szeptember 1-i rendkívüli közgyűlésről itt is beszámolunk, hiszen a szentesi úszókat is érintik a fejlemények.

 

Vélemény, hozzászólás?