Hírek Sport Szentes

Szentesen ért véget az atlétika szabadtéri idénye

A Szentesi Maximus SE szeptember 16-án rendezte meg a már hagyományos Szentesi Dobóversenyt, amely nagyon sok érdekességet tartogatott. Ezeket vesszük sorba először.

A címben is jeleztük: az a szabadtéri atlétikai szezon utolsó megmérettetése, ezért is jönnek szívesen ide a dobó atléták. Az idén nagyon népes lett a mezőny, közel 200 atléta nevezett az egyes számokra. A szervezők a serdülőktől a felnőttekig, női férfi számokban hirdettek versenyt.

Már szinte természetes, hogy megjelenik ezen a versenyen Márton Anita, világklasszis atlétanőnk, aki a Kurca-partján is hozta formáját: súlylökésben csak a hatodik sorozatban lökte a súlyt 18 méter fölé, 18.15 méteres teljesítménnyel győzött is. Elindult diszkoszvetésben is, itt 57.47 méteres dobásával aratott győzelmet. Szerénységével, no meg teljesítményeivel mindenki szimpátiáját kiváltotta.

 

A szentesiek legnagyobb sikerét Rakovszky Tibor érte el, 17.19-cel fölényesen nyerte a súlylökést.  Váradi Krisztina (Maximus SE) súlylökésben és diszkoszvetésben is Márton Anita mögött a második helyen végzett, az utóbbiban elért eredménye (49.74) – így a szezon végén, kifejezetten jónak mondható.

A férfiak diszkoszvetésben izgalmas csatát vívtak. Bár Szikszai Róbert magabiztosan versenyzett, de Huszák János végig a „nyomában” volt, végül a nyíregyházi atléta diadalmaskodott 61.20-szal, a fradista Huszák 59.63-mat ért el.

Az érmeket Kovács János, a szentesi önkormányzat Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke adta át.

A szakmailag kiváló verseny, és családias hangulatú légkör jellemezte a viadalt. Ez utóbbi hozzájárult, hogy a szervezők bográcsos ételekkel kedveskedtek a nehéz atlétáknak.

Néhány fontosabb eredmény:

Férfi Súlylökés:

 1. Rakovszky Tibor Maximus SE 17.19
 2. Detrik Balázs Ikarus BSE 15.21
 3. Szurcsik Milán Mohácsi TE 14.95

Férfi Diszkoszvetés:

 1. Szikszai Róbert NYSC 61.20
 2. Huszák János FTC 59.63
 3. Káplár János NYSC 54.63

Női Súlylökés:

 1. Márton Anita Békéscsabai AC 18.15
 2. Váradi Krisztina Maximus SE 13.46
 3. Katos Boglárka Mohácsi TE 12.23

Női Diszkoszvetés:

 1. Márton Anita Békéscsabai AC 57.47
 2. Váradi Krisztina Maximus SE 49.74
 3. Kocsis Alexandra Maximus SE 39.21

Csordás Cintia (Maximus SE) nyerte az utánpótlás diszkoszvetést, és második lett a súlylökésben.

Képgaléria a versenyről:

navigate_before
navigate_next

 

Az eredményhirdetés képeit a facebok oldalunkon tekinthetik meg.

 

 

Vélemény, hozzászólás?