Hírek Kiemelt hírek Szentes

Szentesen hajtott végre energetikai fejlesztéseket a Kormányhivatal

A Csongrád Megyei Kormányhivatal folyamatosan törekszik arra, hogy energiatakarékos megoldásokat keressen és alkalmazzon ingatlanjain, amelyekkel csökkentheti a fosszilis energiafelhasználást és egyben a fenntartási költségeket. A KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázati felhíváson a Kormányhivatal sikeresen szerepelt, így 16 épületének energetikai felújítására 1,200 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Szentesen az Ady Endre utcában és a Vásárhelyi úton korszerűsítettek.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a „KEHOP-5.2.2- 16-2016- 00007 – Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál” elnevezésű, nyertes pályázatának köszönhetően 16 épület energetikai korszerűsítése fejeződött be. Kisteleken egy, Csongrádon kettő, Szentesen kettő, Szegeden négy, Hódmezővásárhelyen három, Mindszenten egy, Röszkén egy, Üllésen egy és Makón egy ingatlant érintett a fejlesztés.

 

 

Szentesen a két ingatlanra összesen 85,965 millió forintot költöttek. Az Ady Endre utca 13. szám alatt található épületen utólagos hőszigetelést helyeztek el, kicserélték a külső nyílászárókat, megtörtént a fűtési, hűtési rendszer korszerűsítése, egy 16 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése, valamint a világítási rendszert is – 62.478 millió forint értékben. Ugyanezeket a beruházásokat – a hűtést leszámítva – a Vásárhelyi út 12. alatti ingatlanban is végrehajtották bruttó 23.486 millió forintból, habár az itteni napelemes rendszer csak 5 kW-os.

A Kormányhivatal azt reméli, hogy többféle, megújuló energiaforrás felhasználásával, valamint az energiatakarékosságnak köszönhetően csökkennek az épületek fenntartási költségei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?